Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Intenția de rugăciune a Papei pe luna septembrie 2017: parohiile, în serviciul misiunii

 
Intenția de rugăciune a Papei pe luna septembrie 2017: parohiile, în serviciul misiunii
  • 03 Sep 2017
  • 3261

Parohiile trebuie să fie ”case în care ușa să fie mereu deschisă”, mergând în întâmpinarea celorlalți pentru a le oferi ”o propunere clară de credință”: spune Sfântul Părinte în mesajul video realizat de Rețeaua mondială de rugăciune pentru a difuza intenția de rugăciune a papei pe luna septembrie 2017.

Pontiful cere ca ”parohiile noastre să nu fie birouri funcționale”, ci ”spații de comunicare a credinței și de mărturie a carității”. ”Parohiile - afirmă papa Francisc în mesajul video vorbind în spaniolă - trebuie să păstreze contactul cu familiile, cu viața oamenilor, cu viața poporului. Trebuie să fie case în care ușa este mereu deschisă pentru a merge în întâmpinarea celorlalți. Este important ca mersul spre ceilalți să urmeze o propunere clară de credință. Este vorba de a deschide ușile și de a lăsa ca Isus să iasă cu toată bucuria mesajului său.

Să ne rugăm pentru parohiile noastre ca să nu fie birouri funcționale ci, însuflețite de spirit misionar, să fie spații de comunicare a credinței și de mărturie a carității”. Sursa:ro.radiovaticana.va