Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Comunitatea română unită din Mainz are un nou paroh

 
Comunitatea română unită din Mainz are un nou paroh
  • 11 Sep 2017
  • 1647

Comunitatea greco-catolică română din Mainz are un nou paroh, în persoana părintelui Dan-Cristian Vișa.

Duminică, 10 septembrie, începând cu ora 16,00, în biserica mănăstirii Maria Ward, a fost celebrată Sfânta Liturghie cu ocazia investirii noului paroh al Parohiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolice „Fecioara Maria” din Mainz. Cu această ocazie comunitatea românilor din orașul lui Gutenberg a avut marea bucurie de a-i avea  în mijlocul lor pe Preasfinția Sa Alexandru, episcopul Eparhiei de Lugoj și Preasfinția Sa Claudiu, episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore.

La Sfânta Liturghie, alături de Preasfinţiile Lor, au slujit: Pr. Angelo-Narcis Pop, vicar general al eparhiei de Lugoj; Pr. Gabriel Buboi, Rectorul Colegiului Pontifical Pio Romeno de la Roma; Pr. Cristian Crișan, Rectorul Misiunii Greco-Catolice Române de la Paris; Pr. Irineu Fărcaș, de la Misiunea Română Unită „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din München și noul paroh din Mainz, Pr. Dan-Cristian Vișa.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de un grup de studenți ai Colegiul Pontifical Pio Romeno de la Roma.

La slujbă au participat credincioși din zona Mainz – Wiesbaden – Frankfurt am Main – Darmstadt - Bingen am Rhein, dar și credincioși veniți de la Paris.

Următoarele Sfinte Liturghii vor avea loc în fiecare duminică la orele 10:30 în aceeași biserică.

ACC