Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Pelé: „Dumnezeu mi-a dăruit fotbalul”

 
Pelé: „Dumnezeu mi-a dăruit fotbalul”
  • 09 Noi 2017
  • 2794

Pe 23 octombrie Pelé a împlinit vârsta de 77 de ani. Este considerat de mulți ca fiind cel mai bun jucător din istoria fotbalului. Comitetul Olimpic Internațional l-a numit „cel mai bun jucător al secolului XX”.

„Dumnezeu mi-a dăruit fotbalul și doar El poate să mi-l ia”, le spunea acelora care îi profețeau sfârșitul dominației în fotbal.

Referindu-se la marea faimă de care se bucura, i-a răspuns unui jurnalist în anul 2015: „Dumnezeu mi-a dat faima, afecțiunea a milioane de oameni, curiozitatea sutelor de jurnaliști, banii, darul fotbalului... mi-a dat și răbdarea de a suporta lucrurile neplăcute pe care aceste circumstanțe le au”.

Pelé, una dintre starurile cele mai admirate și puternice ale fotbalului, reprezintă un model pentru fanii săi și un „dumnezeu” pentru brazilieni. Dar el îl avea pe unicul și adevăratul Dumnezeu. Nu avea nici cel mai mic interes pentru a-l ascunde. Era dispus să-l implice în viața sa de zi cu zi, într-un mod simplu și foarte natural.

Tot timpul a susținut că acțiunea sa pe terenul de fotbal, mai mult decât rezultatul propriilor abilități a fost „un dar al Cerului, dăruit de Dumnezeu”.

 

Traducere: Liviu Ursu

 Sursa:it.aleteia.org