Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Cartea LANȚURI ȘI TEROARE prezentată la Misiunea Greco-Catolică Română din Paris

 
FOTO: Cartea LANȚURI ȘI TEROARE prezentată la Misiunea Greco-Catolică Română din Paris
  • 14 Dec 2017
  • 3887

Misiunea Greco-Catolică Română de la Paris, de la fondarea ei și până astăzi, este cunoscută ca un loc de întâlnire între francezi și români, dezvoltând o bogată activitate din punct de vedere social și cultural. Este un loc în care au avut loc multe conferințe în spirit fratern și ecumenic, dar a rămas mereu o purtătoare de cuvânt a Bisericii persecutate din România, informând publicul cu privire la suferința românilor care trăiesc sub regimul comunist.

În spiritul continuității, prin grija Pr. Cristian Crișan, paroh al Parohiei Greco-Catolice Române ”Sfântul Gheorghe” de la Paris și rector al Misiunii Greco-Catolice și a Pr. Mihai Marina, joi 14 decembrie, începând cu ora 18, a avut loc în capela Misiunii de pe strada Ribera un moment spiritual-cultural cu ocazia lansării cărții ”Lanțuri și teroare” a PS Ploscaru, publicată în limba franceză la Editura Salvator.

(GALERIE FOTO)

După ce dimineață, la ora 11, în prezența a numeroși jurnaliști, la sediul asociației l'Oeuvre d'Orient din capitala Franței a avut o conferință de presă cu ocazia lansării traducerii în limba franceză a cărții, la sediul Misiunii Greco-Catolice Române, evenimentul, care s-a bucurat prezența a numeroși invitați, a debutat printr-un moment de rugăciune pentru odihna sufletului Majestății Sale Regele Mihai I, urmat de vizionarea unui reportaj despre martirii Bisericii Greco-Catolice din România, realizat de Thomas Wallut  de la France 2. În continuare, au luat cuvântul excelența Sa Gérard Defois, Arhiepiscop emerit de Lille, PS Alexandru Mesian, Episcop Eparhial de Lugoj și Diaconul Didier Rance, Director național emerit al Asociației „Kirche in not” Franța.

Cartea-document LANȚURI ȘI TEROARE, care reprezintă mărturia directă și autentică a Preasfinției Sale Ioan Ploscaru, victimă regimului comunist din România, s-a bucurat de un real interes din partea publicului prezent.

Aducerea aminte a sacrificiului său alături de alți șapte episcopi martiri ai Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice din România, care au suferit persecuția și opresiunea închisorilor comuniste, reprezintă o căutarea adevărului și un semn incontestabil de speranță pentru urmași. De altfel, momentul spiritual-cultural din această seară s-a încheiat cu un concert de colinde susținut de tenorul Antonel Boldan și un grup de tineri ai parohiei greco-catolice române de la Paris.

ACC

(Foto: Thomas Wallut)