Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cel mai în vârstă episcop din lume. A cunoscut șapte Papi

 
Cel mai în vârstă episcop din lume. A cunoscut șapte Papi
  • 03 Feb 2018
  • 3547

A fost hirotonit episcop în anul 1958, în timpul pontificatului Papei Pius al XII-lea! Mons. Bernardino Piñera Carvallo (102 ani), a cunoscut șapte Papi. În timpul vizitei apostolice în Chile, Papa Francisc a ținut să-l salute personal, dezvăluie Vatican News. De asemenea, Sfântul Părinte l-a prezentat pe episcop ca fiind „o frumoasă amintire vie”.

A fost hirotonit preot în anul 1947 și în acest an se bucură de împlinirea a 71 de ani de preoție. Slujirea celui mai în vârstă episcop din lume este foarte edificatoare: episcop auxiliar de Talca în 1958, apoi promovat la Temuco în 1960, iar în 1977 secretar al Conferinței Episcopale.

Figurează printre ultimii 15 episcopi din lume care au cunoscut Conciliul Vatican II, detaliu pe care Papa nu a omis să-l sublinieze: „Mons. Bernardino Piñera Carvallo a trăit cele patru sesiuni ale Cociliului, iar în acest an sărbătorește 60 de ani de episcopat”.

Un mod frumos prin care Papa aduce un omagiu acestui prelat pentru slujirea adusă Bisericii din Chile și Bisericii Universale.

 

Traducere: Liviu UrsuSursa:aleteia.it