Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Dieta lui Daniel: regimul alimentar inspirat din Biblie

 
Dieta lui Daniel: regimul alimentar inspirat din Biblie
  • 13 Feb 2018
  • 8968

Pierderea în greutate și întărirea credinței este conceptul unei diete inspirată din Sfânta Scriptură, un adevărat succes pe cealaltă parte a Atlanticului. Dar ce anume trebuie făcut?

Și dacă cheia pentru dieta de slăbire era în Biblie? În orice caz, asta cred milioane de americani, fondatori și adepți ai multor regimuri bazate pe pasaje din Biblie. Care este rețeta pentru aceste așa-numite diete "biblice"? O doză de bun simț, promovând un stil de viață sănătos și mai ales timp pentru a te ruga! Dintre acestea, putem cita "Moise nu era mare", "Dieta Alleluia", "Ce ar mânca Isus? "Regimul Creatorului", "Corpul potrivit lui Dumnezeu". Acestea sunt titlurile găsite în ultimii zece ani în librăriile americane. Unele au fost chiar și best-sellersuri.

Trebuie spus că, în mai multe rânduri, în Biblie se menționează hrana din rodul pământului. Astfel, regimul Alleluia, inițiat de pastorul George Malkmus, se bazează pe cartea Genezei: "Iată, vă dau toată iarba ce face sămânţă de pe toată faţa pământului şi tot pomul ce are rod cu sămânţă în el. Acestea vor fi hrana voastră "(Capitolul 1, 29). Rezultatul: acest regim exclude consumul de produse de origine animală (cu excepția mierii) și admite numai anumite cereale, fructe și legume, cu condiția ca acestea să fie de 85% prime deoarece, potrivit lui George Malkmus, această dietă i-ar fi permis lui Adam să trăiască până la vârsta de 930 de ani.

Aceste "regimuri biblice" invită adesea la o dietă strictă, dar nu numai. Ele ne invită să revoluționăm stilurile de viață prin mâncare mai sănătoasă, dar și prin aprofundarea relației noastre cu Dumnezeu prin rugăciune, meditație și spirit de sacrificiu. Acesta este și cazul regimului "Daniel", ce poate fi tradus ca "postul lui Daniel", care este un mare succes peste Atlantic în acest moment.


Postul lui Daniel, o dietă inspirată de Vechiul Testament

Fast's Daniel, fondată de trei medici americani și un pastor, este cea mai recentă dietă în Statele Unite. Este o carte și un DVD care oferă, prin intermediul a șase sesiuni săptămânale, un stil de viață sănătos, bazat pe principiile Bibliei și axat pe cinci elemente progresive legate în mod intrinsec: credință, hrană, fitness, concentrare și prieteni.

Se bazează pe un pasaj din Cartea lui Daniel, când Nebucodonosor, regele Babilonului, oferă slujitorilor captivi o parte din deliciile și vinurile sale regale de la masa sa. Reținut împreună cu ei și profund umilit de această "favoare" regală, viitorul profet Daniel a spus administratorului regelui: "Încearcă o dată cu servii tăi timp de zece zile şi dă-ne să mâncăm bucate din zarzavaturi şi să bem apă! Apoi să te uiţi la chipurile noastre şi la chipul tinerilor care mănâncă din bucatele regelui şi cum ţi se va părea, aşa fă cu supuşii tăi!" Atunci el le-a ascultat această rugăminte şi a încercat timp de zece zile. Şi după un răstimp de zece zile, ei arătau mai frumoşi şi mai sănătoși la trup decât toii tinerii care mâncau din bucatele regelui." (Daniel 1, 12-16)

Prin urmare, dieta recomandată este drastică! Proporțiile recomandate pentru fiecare masă sunt: ​​50% legume, 25% proteine ​​animale sau vegetale slabe și 25% alimente întregi cu amidon, unele fructe cu conținut scăzut de zahăr și apă sau ceaiuri din plante.


O dietă care vă permite de asemenea să vă concentrați asupra relației voastre cu Dumnezeu

Postul lui Daniel se bazează pe o convingere: Dumnezeu ne-a creat trupul pentru a fi sănăts și ne-a oferit tot ce aveam nevoie pentru a avea grijă de el. Acesta este motivul pentru care fondatorii invită participanții să se roage, să mediteze, să citească Cuvântul lui Dumnezeu, să se lase transformați de Cristos, găsind în El puterea de a-și schimba modul de viață. Să te hrănești din Sfânta Scriptură este esențial deoarece susține valori precum încrederea în Dumnezeu, integritatea, umilința și generozitatea, surse de bună sănătate spirituală. A aprofunda relația cu Dumnezeu este de asemenea să oferi în sacrificiu toate plăcerile legate de hrană. Acest efort face posibilă apropierea de El și trăirea unei spiritualități bogate și fructuoase.

Pierderea în greutate și construirea unor prietenii sănătoase și autentice

O altă axă majoră a postului lui Daniel este "să împărtășești în comuniune unii cu alții", după cuvintele evanghelistului Ioan, în prima sa epistolă. Frăția adevărată este o modalitate de a crește spiritual și de a avea o bună stare de sănătate emoțională. În plus, fondatorii au creat un kit Daniel Fast, pentru a fi pus în aplicare în diversele comunități parohiale!

 

Traducere: ACCSursa:it.aleteia.org