Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cu toţii la Satu Mare

 
Cu toţii la Satu Mare
  • 09 Mar 2018
  • 1448

Comisia pentru Pastorația Tineretului din cadrul Conferinței Episcopilor din România s-a întrunit la Satu Mare, pentru a verifica stadiul pregătirilor pentru INTC din acest an.

Din fiecare dieceză romano- şi greco-catolică au sosit referenţi şi preoţi responsabili pentru pastoraţia tineretului la întâlnirea lor din Satu Mare, între 5 şi 7 martie. Invitaţi de Comisia pentru Pastorația Tineretului din cadrul Conferinței Episcopilor din România şi găzduiţi de Biroul pentru Tineret a Episcopiei Romano-Catolice de Satu Mare, în prima zi au primit informaţii în legătură cu următorul Sinod al episcopilor la Roma – a cărui temă va fi „Tinerii, credinţa şi discernământul vocaţional” -, respectiv despre Ziua Mondială a Tinerilor Catolici, din Panama.

Cel mai mult timp însă au acordat Întâlnirii Naţionale a Tineretului Catolic (INTC) din 25-29 iulie, din Satu Mare. Astfel au finalizat programul întâlnirii, au clarificat ce au de rezolvat şi de pregătit pe plan local referenţii şi preoţii responsabili din diferitele dieceze, şi au vizitat locurile cele mai importante ale INTC-ului. Membrii comisiei erau mulţumiţi de stadiul actual al pregătirilor, şi au afirmat speranţa, ca totul se va decurge bine. Pentru succesul întâlnirii, pentru tinerii care vor lua parte, respectiv pentru harul lui Dumnezeu s-au şi rugat de mai multe ori împreună – şi la Sfintele Liturghii, la care au luat parte: marţi, oficiat de PS. Eugen Schönberger episcop de Satu Mare, şi miercuri, oficiat de Felix Roca, responsabil național cu Pastorația Tineretului.

 Sursa:intc.ro

Știri din aceeași categorie