Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Zeci de mii de croați au manifestat la Zagreb împotriva Convenției de la Istanbul

 
Zeci de mii de croați au manifestat la Zagreb împotriva Convenției de la Istanbul
  • 13 Apr 2018
  • 707

Zeci de mii de persoane (40.000 conform organizatorilor) au protestat pe străzile din Zagreb, capitala Croației, față de decizia guvernului croat de a trimite Parlamentului spre ratificare un document european controversat.

Este vorba despre „Convenția Consiliului Europei privind prevenirea violenței împotriva femeilor și a violenței în familie și combaterea acestor fenomene“, cunoscută și sub numele de Convenția de la Istanbul. Aceasta prezintă genul ca simplu construct social, fără legătură cu sexul biologic, și cere măsuri de educare a populației pentru acceptarea acestei redefiniri.

Marșul a fost organizat de inițiativa civilă „Croația împotriva Convenției de la Istanbul”, formată din mai multe organizații civice, și susținut de Conferința Episcopală Croată, care și-a exprimat în repetate rânduri poziția cu privire la Convenția de la Istanbul.

Cu ocazia mitingului, Arhiepiscopia Catolică de Zagreb a făcut publică o declarație în care se spune:

„Credincioșii sunt chemați să depună mărturie în mod public cu privire la identitatea lor creștină, mai ales când este vorba de chestiuni morale fundamentale legate de individ, familie și societate în ansamblu. În acest sens, reafirmăm că Arhidieceza Zagreb, ca o instituție a Bisericii Catolice condusă de Papa Francisc, susține toate eforturile credincioșilor de a construi o societate justă și de a proteja demnitatea umană a fiecărui bărbat și femeie și familia – celula de bază a societății și a Bisericii”.

 Sursa:stiripentruviata.ro