Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Conferința „Contribuția Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice la Marea Unire”

 
FOTO: Conferința „Contribuția Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice la Marea Unire”
  • 04 Mai 2018
  • 3209

Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică a organizat la Alba Iulia, în data de 3 mai 2018, un moment cultural prilejuit de Centenarul Marii Uniri, în Parohia Sfântul Spirit din Alba Iulia.

(GALERIE FOTO)

Evenimentul la care au participat toți Episcopii Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice din România, alături de preoți și credincioși, a început la ora 19.00 prin rugăciunea Te Deum, urmată de conferința cu titlul Contribuția Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice la Marea Unire. Conferința a fost susținută de către Prof. Univ. Dr. Ovidiu Augustin Ghitta decanul Facultății de Istorie și Filosofie din cadrul Universității Babeș-Bolyai și Prof. Univ. Dr. Ioan Marius Bucur prodecanul aceleiași facultăți.

Cu acest prilej, Preafericirea Sa Cardinalul Lucian a exprimat bucuria și recunoștința cu care Biserica Română Unită cu Roma celebrează Centenarul evenimentului principal al istoriei poporului român, subliniind contribuția Bisericii Greco-Catolice, fără de care „Statul Român, identitatea naţională şi cultura română nu s-ar fi articulat în formele pe care le cunoaştem astăzi, pentru că „fără Unirea de la 1700, nici Unirea de la 1918 nu ar fi existat””.

 

Biroul Arhieparhial de Presă

Pr. Willliam Bleiziffer