Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Nunțiul Apostolic în Franța şi PS Claudiu în mijlocul credincioșilor români de la Paris

 
Nunțiul Apostolic în Franța şi PS Claudiu în mijlocul credincioșilor români de la Paris
  • 28 Mai 2018
  • 3191

Nunțiul Apostolic în Franța, Arhiepiscopul Luigi Ventura, împreună cu Preasfinţia Sa Claudiu Lucian Pop, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore a Bisericii Greco-Catolice din România, au fost prezenți duminică 27 mai 2018 în mijlocul comunităţii greco-catolice române de la Paris.

(GALERIE FOTO)

Celebrarea a fost prilejuitā de celebrarea Primei Sfinte Împărtăşanii solemne pentru 23 copii din parohia Sf. Gheorghe, care au fost pregătiţi de Flaviu Alexandru Turbui.
 
În cuvântul său de învățătură, PS Claudiu a transmis binecuvântarea Preafericitului Părinte Cardinal Lucian, subliniind chemarea la sfințenie a tuturor ucenicilor lui Isus,  precum şi lucrarea Spiritului Sfânt în viața de credință a creştinilor.

Excelența Sa Arhiepiscopul Luigi Ventura, Nunțiul Apostolic în Franța,  a mulțumit întregii comunități pentru invitație, exprimându-și bucuria de a împărtăși pentru a doua oară acest moment de bucurie alaturi de greco-catolicii români din capitala Franței, după vizita efectuată în anul 2014.

La aceasta celebrare au participat Mgr. Pascal Gollnisch, Vicarul General al Arhiepiscopului de Paris pentru catolicii orientali şi pr. Thierry Vernet, responsabilul pentru dialogul cu evreii la "Collège des Bernardins" din Paris, precum şi Ambasadorul României în Franța Excelenţa Sa Luca Niculescu care a adresat un mesaj comunităţii.

Sărbătoarea Parohiei greco-catolice române de la Paris a fost marcată şi printr-un sugestiv program artistic-spiritual oferit cu acest prilej de către copiii Parohiei.

La sfârșitul celebrării, înalții oaspeți s-au întreținut cu credincioșii și cu ceilalți invitați.


(Foto: Thomas Wallut)


ACC