Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Comunitatea greco-catolică română din Loireauxence în sărbătoare

 
FOTO: Comunitatea greco-catolică română din Loireauxence în sărbătoare
  • 14 Dec 2023
  • 992

Încet ne apropiem de Sărbătoarea Nașterii Domnului, bucuria crește și se manifestă tot mai mult în comunitățile greco-catolice românești din Franța și nu numai, pe măsură ce se apropie Noaptea Sfântă încărcată de taina venirii pe lume a Pruncului divin, când întreaga lume creștină e reunită în sărbătorirea acestui eveniment care a schimbat cursul istoriei omenirii de la întuneric spre lumină.

Duminică 10 decembrie, pentru a marca acest mare eveniment, credincioșii greco-catolici români care locuiesc în regiunea Nantes s-au reunit pentru celebrarea Sfintei Liturghii în biserica din Loireauxence, unde din luna februarie a acestui an se întâlnesc de două ori pe lună cu acordul Ordinariatului pentru catolicii orientali din Franța și al Diecezei de Nantes.
 
Sfânta Liturghie a fost celebrată de Pr. Alin Cîndea care alături de Pr. Mihai Marina slujesc această comunitate. Înainte de celebrarea liturgică preotul a făcut cateheză cu copiii care se pregătesc pentru Prima Împărtășanie Solemnă, iar după slujbă cei 18 copii prezenți la Sfânta Liturghie au primit cadouri de la Moș Crăciun împreună cu care au colindat și i-au cântat Pruncului Isus, marele Dar pentru omenire.
 
În după-amiaza aceleiași zile, preotul însoțit de credincioși ai comunității greco-catolice române din zona Nantes au participat la forumul parohiilor de la castelul Vair, organizat de părintele Yvon Barraud, parohul parohiei franceze, la care au participat peste 500 de persoane și unde Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, a avut un spațiu dedicat pentru a-i putea fi cunoscută istoria și rolul semnificativ pe care aceasta îl are.
 
 
În aceeași zi, sărbătoare a fost și în comunitatea de la Paris și Blanc-Mesnil.
Citește mai multe aici:
 
 
ACC