Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Isus nu este un înțelept oarecare, este Fiul lui Dumnezeu

 
Isus nu este un înțelept oarecare, este Fiul lui Dumnezeu
  • 01 Iul 2018
  • 2768

”Isus nu este un înțelept oarecare din istoria omenirii, ci însuși Fiul Dumnezeului celui viu”: a spus papa Francisc la rugăciunea ”Îngerul Domnului” recitată vineri, 29 iunie 2018 – solemnitatea Sfinților Petru și Pavel – împreună cu aproximativ 30 de mii de romani și pelerini prezenți la amiază în Piața Sfântul Petru. În cursul dimineții pontiful a celebrat o Sf. Liturghie solemnă cu noii cardinali, creați la consistoriul din ziua precedentă, și cu 29 de noi mitropoliți, pe umerii cărora a depus pallium-ul sacru, simbolul comuniunii apostolice cu Succesorul lui Petru.

”Dragi frați și surori”, a spus papa în alocuțiunea de la rugăciunea «Angelus Domini», ”astăzi Biserica peregrină din Roma și din lumea întreagă, merge la rădăcinile credinței sale și îi cinstește pe apostolii Petru și Pavel. Rămășițele lor pământești, păstrate în cele două bazilici ce le sunt dedicate, sunt atât de dragi romanilor și numeroșilor pelerini care din orice parte vin să le venereze”.

Vorbind mai departe de pagina Evangheliei proclamată în această solemnitate (Mt 16, 13-19), în care Petru îl recunoaște pe Isus drept ”Fiul Dumnezeului celui viu”, pontiful a remarcat că ”în decursul secolelor, lumea l-a definit pe Isus în diferite feluri: un mare profet de justiție și de iubire, un înțelept învățător de viață, un revoluționar, un visător al viselor lui Dumnezeu și așa mai departe. Multe lucruri frumoase. În târgul confuz al acestor ipoteze și al celorlalte, se evidențiază și astăzi, simplă și limpede, mărturisirea lui Simon, spus Petru, om smerit și plin de credință”.

Papa Francisc: «Isus este Fiul lui Dumnezeu. De aceea El este mereu viu după cum mereu viu este Tatăl său. Aceasta este noutatea pe care harul o aprinde în inima celui care se deschide la misterul lui Isus: certitudinea nu matematică, dar încă mai puternică, lăuntrică, de a fi întâlnit Izvorul vieții, Viața însăși care s-a făcut trup, vizibilă și palpabilă în mijlocul nostru. Aceasta este experiența creștinului și nu este meritul său, meritul nostru ca creștini, dar vine de la Dumnezeu, este un har al lui Dumnezeu, Tatăl și Fiul și Spiritul Sfânt».

Subliniind apoi răspunsul lui Isus, papa a spus că sunt cuvinte ”pline de lumină”. ”Tu ești Petru”, îi spune Isus apostolului său, ”și pe această piatră voi zidi Biserica mea și porțile iadului nu o vor birui” (v. 18).

Papa Francisc: «Este prima dată când Isus pronunță cuvântul ”Biserică” și o face exprimându-și toată iubirea față de ea, pe care o definește ”Biserica mea”. Este noua comunitate a Legământului, care nu mai este bazată pe descendență și pe Lege, dar pe credința în El, Isus, Chipul lui Dumnezeu».

”Prin mijlocirea Fecioarei Maria, regina apostolilor”, a fost invocația finală a papei, ”Domnul să dăruiască Bisericii, la Roma și în lumea întreagă, să fie mereu credincioasă Evangheliei, în serviciul căreia sfinții Petru și Pavel și-au consacrat viața”.Sursa:ro.radiovaticana.va