Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Comunicat: încheierea Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice

 
Comunicat: încheierea Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice
  • 16 Oct 2013
  • 4760
COMUNICAT   
Sesiunea ordinară de toamnă a Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice 

Blaj, 14-15 octombrie 2013  

În perioada 14-15 octombrie 2013 s-au desfăşurat la Blaj lucrările sesiunii ordinare de toamnă a Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, la care au participat toți Episcopii din România, absentând, în mod motivat, PS John Michael Botean,  Episcop Eparhial de Canton – Ohio  (SUA).

Lucrările sinodale desfășurate sub președinția Preafericitului Cardinal Lucian, Arhiepiscopul Major al  Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, s-au derulat într-un spirit de comuniune și de consens deplin. 

Printre temele dezbătute de Părinții sinodali, pot fi amintite: probleme juridice-canonice, inclusiv definirea unor Legi ecleziastice de interes general, aspecte ale activității pastorale, propunerile formulate de Comisia Sinodală pentru redactarea Dreptului Particular cu privire la canoanele Titlului X – Clerici, aprofundarea revizuirii unor texte liturgice, chestiuni legate de prezența comunităților greco-catolice române în diaspora occidentală, delimitarea raportului dintre Biserica Română Unită cu Roma și autoritatea civilă referitor la problematica bunurilor confiscate de regimul comunist și nerestituite, prezentarea proiectului Regulamentului de organizare și de funcționare a Facultății de Teologie Greco-Catolică din Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, precum și alte chestiuni de ordin intern.

În seara zilei de marți 15 octombrie 2013 Părinții sinodali au participat la celebrările prilejuite de aducerea la Blaj a osemintelor Episcopului Atanasie Anghel.
      
   Notar  Pr. Cristian Crișan