Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Episcopii din România în vizită Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor

 
FOTO: Episcopii din România în vizită Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor
  • 08 Noi 2018
  • 999

În după-amiaza celei de-a patra zi a vizitei ad limina apostolorum pe care Episcopii catolici din România o efectuează la Roma, după celebrarea Sfintei Liturghii împreună cu Papa Francisc și după audiența la Pontiful Roman, Ierarhii din România au făcut o vizită de lucru la Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor.

 (GALERIE FOTO)

Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor

Papa Ioan al XIII-lea a creat în anul 1960 Secretariatul pentru promovarea unității creștinilor, acesta fiind una dintre comisiile pregătitoare a Conciliului Vatican al II-lea. După Conciliu, în anul 1966, Papa Paul al VI-a a decis ca Secretariatul pentru Promovarea Unității Creștinilor să devină un dicaster al Curiei Romane. În anul 1988, prin constituția apostolică Pastor Bonus, Papa Ioan Paul al II-lea schimbă numele secretariatului în „Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor”.

Acest Consiliu Pontifical promovează în Biserica Catolică un autentic spirit ecumenic, în conformitate cu decretul Conciliului Vatican al II-lea, „Unitatis redintegratio” și dezvoltă dialogul și colaborarea cu alte Biserici creștine.

În prezent, Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor se implică în dialogul teologic internațional cu numeroase Biserici și comunități creștine.

Din anul 2010, Președintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor este Cardinalul Kurt Koch.

 

Liviu Ursu

 

 

(Sursa foto: Pr. diacon Marius Cîmpean)