Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Dincolo de gratii. Eveniment dedicat Marii Uniri, la Udine

 
Dincolo de gratii. Eveniment dedicat Marii Uniri, la Udine
  • 09 Noi 2018
  • 759

La Udine, Italia, Misiunea Română „San Cristoforo” din Friuli Venezia Giulia, în colaborare cu Arhidieceza de Udine și Centrul Internațional de Studii asupra Culturii Române al Universității de studii din Udine organizează evenimentul intitulat „Dincolo de gratii/Oltre le sbarre”, care va avea și momente dedicate aniversării Centenarului Marii Uniri.

Vineri, 9 noiembrie 2018, începând cu ora 17,30, la Biserica „San Cristoforo”, va avea loc prezentarea cărții de poezii în traducerea italiană „Le sbarre, le mie croci. Poesie dal gulag romeno (1951-1964)”, de Ioan Ploscaru.

Evenimentul organizat de Părintele Ioan Mărginean Cociș, păstorul comunității, se bucură de prezența mai multor personalități civile și ecleziastice: E. Sa Mons. Andrea Bruno Mazzocato, Arhiepiscop de Udine; Domnia sa Cosmin Victor Lotreanu, Consul General al României la Trieste; Domnia sa Pietro Fontanini, Primarul orașului Udine; Mons. Luciano Nobile, Rectorul Catedralei din Udine; Părintele dr. Cristian Dumitru Crișan, Visitatorul Apostolic pentru credincioșii Români Uniți din Europa Occidentală și Coordonatorul național al Parohiilor Române Unite, Greco-Catolice din Italia.

Un ex-cursus istoric asupra Centenarului Marii Uniri a românilor va fi prezentat de către arh. Paolo Tomasella, responsabil pe plan cultural (assessore alla cultura) al Comunei Montereale Valcellina.

În piața San Cristoforo, în fața bisericii San Cristoforo, începând cu orele 19:00 va avea loc un scurt spectacol artistic.

Evenimentul se organizează sub patronajul Ambasadei Române pe lângă Sfântul Scaun; patronajul Consulatului Generale al României la Trieste; patronajul Primăriei orașului Udine și patronajul Universității de studii din Udine.Sursa:www.rotalianul.com