Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

"Crux Gloriosa": noua cruce pastorală a Papei Francisc

 
"Crux Gloriosa": noua cruce pastorală a Papei Francisc
  • 03 Noi 2013
  • 10139
Noua cruce pastorală a Papei Francis intitulată "Crux Gloriosa", operă a sculptorului roman din Trastevere, Maurizio Lauri (care în trecut a mai făcut un potir Papei emerit Benedict al XVI-lea), a fost oferită Papei în timpul unei audiențe private din data de 3 octombrie 2013, când a fost primită delegația ”grupului de cercetare privind metalele etice”.

Noua cruce papală a fost făcută din materiale "etice" (lemn de kaoba, bronz și argint) extrase prin metode non-invazive, care respectă mediul și comunitățile locale din Honduras, de unde provin materialele,  oferite fiind de compania Goldlake (o companie italiană care deține concesiuni miniere în Honduras și Argentina).

Lucrarea exprimă într-o manieră conceptuală sinteza viziunii morții lui Cristos, a pătimirii, a durerii, dar și a înviarii Sale; semnul plinătății vieții și a speranței pentru toți. ”Este aceeași sinteză ca și cea dată de Evanghelistul Ioan în cea de-a IV-a Evanghelie”, a declarat sculptorul Lauri. "Crux Gloriosa vrea să dea mărturie despre viața care învinge moartea, despre trupul care trece dicolo de limită, de înfricoșătorul obstacol al sfârșitului”. "Imaginea lui Cristos - care, din crucea seacă și răsucită, lipsită de viață, se desprinde și se dezvăluie încet - tinde spre lumină, eliberând o puternică energie; este cu adevărat actul trecerii, un moment tragic și foarte uman, ce anticipează învierea și exprimă suferința umană deja învinsă, depășită, răscumpărată".


Traducere: ACCSursa:lesalonbeige.blogs.com