Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Foto: Se inaugurează în Republica Centrafricană noul spital de pediatrie dorit de Papa Francisc

 
Foto: Se inaugurează în Republica Centrafricană noul spital de pediatrie dorit de Papa Francisc
  • 28 Feb 2019
  • 1754

Proiectul unui nou spital de pediatrie în Bangui (Republica Centrafricană), a devenit acum realitate. Noua structură sanitară, renovată și extinsă din dorința Papei Francisc, prin intervenția financiară a Sfântului Scaun, va fi inaugurată sâmbătă, 2 martie a.c.

La inaugurare vor fi prezenți Card. Konrad Krajewski, Elemosiner pontifical, președintele spitalului Bambino Gesù din Roma, Marinella Enoc și comandantul Corpului Jandarmeriei din Vatican, Domenico Giani, care a promovat în ultimii ani diverse inițiative de solidaritate pentru capitala Bangui.

La 29 noiembrie 2015, înainte de a inaugura Jubileul Milostivirii în Republica Centrafricană, Papa Francisc a vizitat complexul de pediatrie din Bangui. A dus cu el medicamente puse la dispoziție de spitalul Bambino Gesù din Roma și, mai presus de toate, zâmbete, cuvinte de mângâiere și o promisiune: „Nu o să vă uit”.

Doi ani mai târziu, pe 21 iulie 2017, a fost pusă piatra de temelie a noii structuri. Au fost renovate spațiile deja existente și a fost construit un centru terapeutic destinat copiilor subnutriți.

Odată cu începerea lucrărilor, prin acorduri cu guvernul țării, s-a demarat un proiect amplu și articulat, caracterizat nu doar prin sprijin material, ci și prin inițiative de formare a personalului medical și de educare a familiilor.

Într-o țară care încă nu și-a găsit pacea, s-a realizat o promisiune care se deschide spre viitor. Un semn concret de speranță.

 

 

Traducere: Liviu Ursu Sursa:avvenire.it

Știri din aceeași categorie