Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Video/Foto: Inima Parisului în flăcări. Primele declarații

 
Video/Foto: Inima Parisului în flăcări. Primele declarații
  • 15 Apr 2019
  • 2828

Un incendiu a mistuit luni seara șarpanta, acoperișul și turla Catedralei Notre-Dame din Paris. În aceste momente de mare încercare, care au tulburat o lume întreagă, mesajele de susținere nu au întârziat să apară.

"În timp ce dramaticul incendiu mistuie încă Catedrala Notre Dame, episcopii din Franța își exprimă imensa tristețe și îl asigură pe Mons. Michel Aupetit, Arhiepiscop de Paris, de apropierea și rugăciunile lor pentru eparhia sa. Suntem conștienți de faptul că splendoarea Catedralei Notre-Dame de Paris depășește cadrul capitalei și că va rămâne un simbol major al credinței catolice și un loc în care toți credincioșii și necredincioșii se pot întâlni la momente importante ale istoriei țării noastre. La începutul acestei săptămâni sfinte, îi invităm pe catolici să devină din ce în ce mai mult pietrele vii ale Bisericii trăind misterul morții și învierii lui Cristos, izvorul speranței noastre", se transmite într-un comunicat de presă al Conferinței Episcopale din Franța.

 

În fața focului care a devastat Notre-Dame din Paris, "simbol al creștinismului în Franța și în lume", Sfântul Scaun își exprimă "apropierea de catolicii francezi și de populația pariziană", a comunicat prin Twitter Directorul  interimar al Biroului de presă al Sfântului Scaun, Alessandro Gisotti.

„Sfântul Scaun a aflat cu șoc și tristețe vestea teribilului incendiu care a devastat Catedrala Nitre Dame din Paris, simbol al creștinismului din Franța și din lume. Ne exprimăm apropirea pentru catolicii francezi și pentru cetățenii Parisului. Ne rugăm pentru pompieri și pentru toți cei ce fac tot ce este posibil pentru a înfrunta această situație dramatică”

"Ani buni de reconstrucție" vor fi necesari pentru a reface catedrala Notre-Dame din Paris, a estimat președintele Conferinței Episcopale din Franța (CEF), Mons. Eric de Moulins-Beaufort, într-un tweet publicat în urmă cu câteva minute. Pentru fostul episcop auxiliar al Parisului, "Catedrala Notre-Dame este unul dintre simbolurile eforturilor de pace, frumusețe, speranță, credință și ciar dincolo de credința creștină (...) este o pierdere, o mare suferință."

Urmăriți în direct:

 

 

ACC