Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Dumnezeu a trimis un urs pentru a proteja un copil pierdut în pădure?

 
Dumnezeu a trimis un urs pentru a proteja un copil pierdut în pădure?
  • 03 Mai 2019
  • 614

 

Dolors Massot/Matthew Green

 

Șeriful nu poate jura că a fost un urs acolo, dar el este sigur că Dumnezeu l-a protejat pe micuțul Casey.

Familia lui Casey Hathaway a petrecut 55 de ore îngrozitoare la sfârșitul lunii ianuarie. Ce s-a întâmplat cu băiețelul, de numai 3 ani, care a dispărut din curtea casei din Carolina de Nord (Statele Unite) pe 22 ianuarie?

Fiecare oră care trecea îi făcea să se teamă de ce e mai rău, având în vedere că o ploaie torențială a atins acea zonă și temperaturile erau glaciare.

Din fericire, Casey a fost găsit pe 24 ianuarie de către echipele de salvare într-o pădure de mărăcini, ud până la piele și tremurând. Șeriful zonei, Chip Hughes, nu știa ce să creadă când Casey a explicat că nu a fost singur nici o clipă, susținând că a fost însoțit și protejat de un urs.

Șeriful și familia au rămas fără cuvinte. Deși mulți urși bruni trăiesc în zonă, ei nu socializează cu oamenii și ar trebui evitați. Pădurile din Carolina de Nord nu sunt ca cele din desenele animate, iar urșii bruni nu sunt la fel de prietenoși ca Yoghi.

Un miracol?

Mătușa lui Casey, Brianna Hathaway, nu ezită să considere cele petrecute ca fiind un miracol. Pe Facebook, ea a afirmat: "El spune că a fost cu un urs timp de două zile. Dumnezeu a trimis un prieten să-l țină în siguranță. Dumnezeu este bun. Miracole se întâmplă".

Deși mulți suspectează că ursul este rezultatul imaginației lui Casey, din punct de vedere al credinței, nu există nici un motiv pentru care Dumnezeu nu ar fi putut să folosească un animal pentru a-l proteja și însoți. Există multe exemple biblice de animale care au ajutat la atingerea obiectivelor lui Dumnezeu în moduri neobișnuite - amintiți-vă asinul lui Balaam, balena lui Iona, corbii care l-au hrănit pe Ilie și leii care au refuzat să-i facă rău lui Daniel. Casey ar fi putut beneficia cu siguranță de o anumită protecție în acele păduri - în plus față de urși, există coioți și lupi roșii, aceștia din urmă fiind o specie protejată, recent reintrodusă în zonă.

Șeriful crede povestea lui Casey?

Șeriful Hughes, vorbind la un post de televiziune locală, a respins teoriile conform cărora copilul a fost răpit și eliberat în pădure cu puțin timp înainte de a fi găsit. Toate dovezile, a spus el, indică faptul că micul Casey a rămas în aer liber tot timpul cât era departe de casă. Prin urmare, el este convins că Dumnezeu a protejat într-adevăr copilul: "Cineva a păzit acest copil, nu mă îndoiesc de acest fapt".

În ceea ce privește dacă ursul prietenos este real sau nu, el a spus: "Nu știu dacă asta înseamnă că a văzut un urs. Nu știu dacă înseamnă că ursul l-a îmbrățișat sau ceva asemănător. Cred că este o poveste foarte frumoasă și dacă asta i-a permis să supraviețuiască, accept această versiune."

Urșii prietenoși sunt figuri populare în literatură: Winnie the Pooh, Paddington, Baloo, Yoghi ... Acum, poate ar mai trebui adăugat încă unul: ursul prietenos al lui Casey, trimis de Dumnezeu.

 

Traducere: Ioan-Ștefan DumitraşSursa:it.aleteia.org