Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Sfântul Giuseppe Moscati: doctorul săracilor

 
Sfântul Giuseppe Moscati: doctorul săracilor
  • 19 Noi 2013
  • 9492
Zilele acestea a fost sărbătorit Giuseppe Moscati,  cunoscut drept ,,medicul sfânt din Napoli”. A fost  medic și a trăit la începutul secolului al XX-lea; s-a născut într-o familie aristocrată dar și-a dedicat întreaga carieră medicală îngrijirii săracilor. A fost, de asemenea,  profesor în școala medicală și un important pion în domeniul biochimiei a cărui cercetare a condus la descoperirea insulinei ca remediu pentru diabetul zaharat.

Filmul ,,Sf. Giuseppe Moscati”: Doctorul saracilor” (St. Giuseppe Moscati: Doctor To The Poor) parcurge întocmai minunata viață a acestui sfânt. Moscati își dedicase întreaga carieră medicală suferinței semenilor săi. Înainte de a examina și de a trata un pacient el se lăsa cu totul în mână lui Dumnezeu și întotdeauna încuraja pacienții să primească sfintele sacramente și să lase iubirea lui Dumnezeu să le umple viață. Trata pacienții săraci în mod gratuit și ,mai mult decât atât, în rețele pe care le oferea acestora se aflau mereu și bani.

Când vulcanul  Vezuviu a erupt în 1906, Dr. Moscati a evacuat un întreg spital în ciuda pericolului, reușind să scoată săracii infirmi chiar înainte de a se prăbuși întreaga clădire.  El, de asemenea, și-a făcut cu bucurie datoria și în 1911 în timpul unei epidemii de holeră dar și în timpul primului război mondial, salvând aprox 3000 de soldați. În ciuda carierei înfloritoare pe care ar fi putut-o avea, Moscati s-a dedicat mereu îngrijirii oamenilor săraci și pregătind alți viitori medici în același spirit creștin.

S-a stins din viață, în 1927, la doar 46 de ani. A fost beatificat în anul 1975 și declarat sfânt de Papa Ioan Paul al II-lea în anul 1987. Este sarbatorit  în fiecare an la data de 16 noiembrie.


Traducere: Remus Orian

 

TRAILER:Apasa aici

Film (prima parte):

 


Film (partea a II-a)

Sursa: www.ignatius.com