Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Blaj. Primul botez la Biserica din Barbu Lăutaru

 
Blaj. Primul botez la Biserica din Barbu Lăutaru
  • 26 Mai 2019
  • 4614

Sâmbătă, 25 mai 2019, la doar șase zile de la sfințirea Bisericii Greco-Catolice cu hramul „Sfântul Apostol Andrei și Fericitul Episcop Ioan Suciu” din cartierul „Barbu Lăutaru” din Blaj, a fost oficiat primul botez creștin în bisericuța care în data de 2 iunie va fi vizitată de Sanctitatea Sa Papa Francisc. Evenimentul a fost cu atât mai special, cu cât primul botez a însemnat și creștinarea unei perechi de gemeni, Nicholas Vasile și Cosmina Sofia, în vârstă de șase luni. Slujba de botez a fost oficiată de părintele Mihai Gherghel.

La sfârșitul ceremoniei, părintele Mihai Gherghel le-a vorbit celor prezenți despre semnificația acestui moment:

„Episcopul Ioan Suciu, care venea în această zonă și se juca cu copiii, s-ar fi bucurat să vadă acest eveniment. De aceea, cu atât mai mult mă simt emoționat și eu pentru că am ocazia să duc mai departe această misiune a  Fericitului Episcop Ioan Suciu. Trebuie să fim conștienți de ceea ce cerem, botezul celor doi copilași. Prin botez, omul este `altoit`, dacă îmi permiteți să spun, cu Isus Hristos și nu mai trăește în el omul cel vechi, ci omul cel nou, care este Isus Hristos. Ne îmbrăcăm în Hristos, așa cum, în rânduiala Bisericii noastre, ascultăm acea cântare 'Câți în Hristos v-ați botezat, în Hristos v-ați îmbrăcat'.

Iată că astăzi, împreună cu nașii, împreună cu părinții, împreună cu toți cei prezenți în această biserică, i-am îmbrăcat pe acești copilași frumoși în Hristos. În timpul botezului, preotul îi unește, îi contopește, îi introduce în Biserică și în Isus Hristos. Este important acest moment pentru că prin botez transmitem mai departe credința în Isus Hristos. De aceea este important ca nici unul dintre noi să nu rămână nebotezat.”

Părintele Mihai Gherghel i-a îndemnat pe cei din comunitate să nu-și țină copiii acasă nebotezați, pentru că există întotdeuna preoți care își doresc să vină aici, să slujească și să boteze copiii, dar și pe  cei care nu au primit primul sacrament al Bisericii. Totodată i-a invitat pe credincioșii din cartier să participe la Sfintele Liturghii oficiate aici în fiecare duminică și în zilele de sărbătoare, conform rânduielii Bisericii.

 

Nicu Goga