Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cardinalul Lucian la Vatican

 
Cardinalul Lucian la Vatican
  • 25 Noi 2013
  • 4509
Preafericitul Părinte Cardinal Lucian, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, s-a aflat la Vatican pentru o serie de întâlniri și evenimente importante ale Bisericii Catolice.
 
În timpul șederii la Vatican a participat la plenara Congregaţiei pentru Bisericile Orientale (19-22 noiembrie), cu tema “Biserici Orientale Catolice la 50 de ani de la Conciliul Vatican al II-lea”. În cadrul plenarei Preafericitul Părinte Lucian s-a întâlnit cu Suveranul Pontif, ocazie cu care a prezentat în fața Papei și a celorlalți responsabili ai Bisericilor Orientale situaţia Bisericii Greco-Catolice din România.
 
În data de 23 noiembrie 2013, a participat alături de numeroase personalități bisericeşti şi civile la simpozionul ”Mărturia de credință a Bisericii Greco-Catolice Române în timpul persecuției comuniste”. În timpul simpozionului organizat de Postulatura Cauzei de Beatificare si de Comunitatea Sant`Egidio, Cardinalul Lucian a subliniat în discursul său: ”Suferinţa ne-a făcut mai puternici, am crescut în credinţă, iar episcopii greco-catolici care au murit în timpul persecuţiei comuniste nu s-au lăsat pradă disperării, ci s-au încredinţat lui Cristos.”
 
Duminică, 24 noiembrie, Preafericirea Sa a concelebrat împreună cu Papa Francisc și ceilalți cardinali prezenți la Roma Sfânta Liturghie, în Piaţa San Pietro, cu ocazia încheierii Anului Credinţei. În cadrul celebrării, la care au luat parte circa 60 de mii de credincioşi de pe toate continentele, Cardinalul Lucian a primit din mâinile Sfântului Părinte exhortaţia sa apostolică „Evangelii gaudium” – „Bucuria Evangheliei”.
Radio Vatican relateaza ca Pontiful Roman, cu aceasta ocazie, a salutat în mod special patriarhii şi arhiepiscopii majori ai Bisericilor Orientale Catolice prezenţi la Sfânta Liturghie, declarand: „Schimbul salutului de pace pe care îl voi săvârşi cu fiecare dintre ei”, a spus Papa Francisc, „vrea să însemne mai întâi de toate recunoştinţa Episcopului Romei faţă de aceste Comunităţi care au mărturisit numele lui Cristos cu o fidelitate exemplară, deseori plătită cu un preţ mare”.