Un progres interior care vă reflectă schimbarea. Euharistia este descrisă de Catehismul Bisericii Catolice ca izvor și culme a credinței noastre. Este foarte dificil să se găsească timp pentru a merge la Adorație, dar (...)
În primul rând, trei texte introductive: 1. - „Binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri” (Lc 6, 28); 2. - „Binecuvântaţi pe cei ce vă prigonesc, binecuvântaţi-i şi nu-i blestemaţi” (Rom 12, (...)
Majoritatea creștinilor se roagă cu mâinile împreunate. Cea mai probabilă ipoteză a originii acestei poziții de rugăciune amintește de o practică romană care simbolizează supunerea, dar nu numai. Pentru a se ruga, credincioșii ar trebui să-și unească (...)
Din timpul primelor comunități creștine, Duminica era ziua adunării pentru frângerea pâinii: „În ziua întâi a săptămânii (Duminică) adunându-ne noi să frângem pâinea, Pavel (...) a început să vorbească... ”
Diavolul ne ispitește în multe feluri. Părinții Bisericii au scris o sinteză cuprinzătoare despre mutările și contramutările în războiul cu cel rău. Una dintre operele cele mai cunoscute este așa-numita „Antirretico”, care la fiecare ispită opune un cuvânt (...)