Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Rezoluţia Estrela a fost respinsă de ziua Maicii Sfinte de la Loretto

 
Rezoluţia Estrela a fost respinsă de ziua Maicii Sfinte de la Loretto
  • 11 Dec 2013
  • 2802
de Nicolò Fede

Rezoluţia asupra sănătăţii şi drepturilor reproductive a fost în mod definitiv respinsă de Parlamentul European;  de această dată lobby-ul anti-viaţă a fost redus la tăcere. Aşa cum se întâmplă de multe ori în cazul unor evenimente asemănătoare, data este importantă: pe 10 decembrie se sărbătoreşte Fecioara Maria de la Loreto (Italia). Cum am putea să nu ne gândim la cea căreia Ioan Paul al II-lea i-a încredinţat Europa?

Edite Estrela, cea care a propus rezoluţia în Parlamentul European, a denunţat „ipocrizia şi refuzarea progresului” de către colegii ei. Atunci când majoritatea nu se dovedeşte a fi libertină şi progresistă este în mod categoric etichetată ca fiind înapoiată, extremistă, fascistă, homofobă  etc. Este ceea ce face presa europeană când redă această ştire extraordinară: pare de-a dreptul straniu că de această dată în camera de comandă a continentului nostru cultura vieţii a fost respectată.

Acest lucru a fost posibil mai ales datorită acţiunii numeroşilor cetăţeni care i-au contactat pe proprii reprezentanţi la Strasbourg pentru a le spune să voteze împotriva rezoluţiei Estrela. O adevărată avalanşă de e-mail-uri care i-a deranjat pe mulţi politicieni europeni. În realitate puţini dintre parlamentarii europeni îşi pun de obicei întrebări etice fundamentale înainte de a vota. Doar când unele organizaţii precum Federaţia Europeană a Asociaţilor Catolice le atrag atenţia încep să-şi pună întrebări etice.

Mobilizarea cetăţenilor de pe continentul european a fost impresionantă, strângându-se aproximativ 100 de mii de semnături împotriva rezoluţiei, organizându-se proteste pe internet şi în faţa Parlamentului European.

Asociaţia „Juriştii pentru viaţă” au spus că este o victorie a raţiunii asupra delirului ideologic, dar în acelaşi timp i-au invitat pe toţi să fie atenţi la potenţialele asalturi pe care lobby-urile ideologice ar putea să le facă împotriva omului şi a naturii.

Un alt proiect la fel de problematic este cel aşa-zis „împotriva homofobiei”, propus de Ulrike Lunacek. De aceea, activitatea euro-parlamentarilor trebuie supravegheată, iar la următoarele alegeri de anul viitor trebuie să ţinem cont şi de votul lor pro sau împotriva vieţii.

Traducere: Andrei HrişmanSursa:www.lanuovabq.it