Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Video: Să ne lăsăm atinși de Inima lui Isus și să regăsim valoarea compasiunii

 
Video: Să ne lăsăm atinși de Inima lui Isus și să regăsim valoarea compasiunii
  • 05 Iun 2020
  • 1779

Cei care suferă, în special în aceste timpuri de pandemie, sunt în centrul intenției de rugăciune a papei Francisc pe luna iunie a anului 2020. Pontiful cere credincioșilor să redescopere valoarea compasiunii, a capacității de a suferi împreună cu cei care suferă, și să se roage în mod special pentru ca aceștia să găsească ”parcursuri de viață” în Inima lui Isus.

Papa Francisc: «Multe persoane suferă din cauza marilor greutăți pe care le îndură. Putem să le ajutăm însoțindu-le pe o cale de compasiune care transformă viața persoanelor și le apropie de Inima lui Cristos, Cel care ne primește pe noi toți în revoluția tandreții. ”Să ne rugăm pentru ca cei care suferă să afle parcursuri de viață, lăsându-se atinși de Inima lui Isus”».

Cultul la Inima Preasfântă a lui Isus, care a cunoscut o largă răspândire prin apostolatul Sfintei Margareta Maria Alacoque și, în secolul trecut, prin spiritualitatea Sfintei Faustina Kowalska, ajută creștinii să redescopere izvorul milostivirii și al răscumpărării. Devoțiunea tradițională la Inima lui Isus cunoaște numeroase forme de participare personală, cea mai cunoscută fiind ”Prima vineri a lunii”, când cinstitorii Inimii Preasfinte sunt îndemnați să se spovedească și să primească Sfânta Împărtășanie.

În succesiunea lunilor de peste an, apoi, atașamentul credincioșilor față de Inima lui Isus a făcut ca luna iunie să-i fie dedicată într-un chip deosebit, prin cunoscutele Litanii ale Inimii Preasfinte a lui Isus, Actul de consacrare la Inima lui Isus și o mai mare frecvență la sacramentul mărturisii păcatelor și la primirea Sfintei Împărtășanii.

La întâlnirea cu delegațiile ”Rețelei mondiale de rugăciune”, care se ocupă de difuzarea intenției de rugăciune a papei prin scurte mesaje video, papa Francisc sublinia că ”Inima lui Cristos este atât de mare încât dorește să ne primească pe toți în revoluția tandreții. Apropierea de Inima Domnului solicită inima noastră să se apropie cu iubire față de fratele nostru și ne ajută să intrăm în această compasiune față de lume” (papa Francisc, Discurs către Rețeaua mondială de rugăciune, 28 iunie 2019).

Fondată în 1844 sub denumirea inițială de ”Apostolatul rugăciunii”, asociația de credincioși care se ocupă de răspândirea, lună de lună, a intenției rugăciune a papei și-a schimbat recent denumirea în ”Rețeaua mondială de rugăciune a papei” și a devenit o operă de drept pontifical. Receptând provocările cu care se confruntă umanitatea și misiunea Bisericii, asociația prezintă aceste aspirații sub forma unor ”intenții de rugăciune” pe care, în numele papei, le face cunoscute în întreaga Biserică. Actualmente, asociația este prezentă în 98 de țări și numără peste 35 de milioane de credincioși catolici.



Sursa:vaticannews.va/ro