Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

O femeie creștină emoționează o întreagă lume, scriindu-le ucigașilor soțului ei

 
O femeie creștină emoționează o întreagă lume, scriindu-le ucigașilor soțului ei
  • 13 Sep 2020
  • 1927

Atunci când au ajuns în Libia ca și misionari, cunoșteau pericolele pe care le vor avea de confruntat. În ciuda bombardamentelor care distrugeau țara în fața ochiilor lor, Anita și Ronnie Smith, datorită forței credinței lor, au decis să continue să trăiască în această țară. 

Stabilirea lor în această țară s-a datorat credinței. O chemare specială i-a atras pentru a arăta poporului libian iubirea și iertarea lui Dumnezeu.

După mai mult de un an de muncă în învățământ ca și profesor, Ronnie a fost împușcat către persoane necunoscute. A murit pe loc. 

Deși devastată, Anita le-a răspuns asasinilor soțului ei într-un mod surprinzător, adresându-le o scrisoare deschisă lor și poporului libian:

 

Către asasinii lui Ronnie

Vă iubesc și vă iert.

Cum aș putea să vă iubesc fără să vă iert? Isus ne-a învățat să ne iubim dușmanii - nu să-i ucidem, nici să căutăm răzbunare. Isus și-a sacrificat viața din iubire față de aceleași persoane care l-au omorât, precum și pentru noi astăzi. Moartea și învierea Lui ne-au deschis porțile posibilității de a alege calea cea dreaptă care duce la Dumnezeu, cu pace și cu iertare.

Pentru aceasta Isus a făcut ca Ronnie să fie acum împreună cu El în cer. Isus Cristos nu a venit doar ca să ne ducă în Rai în momentul morții, ci și pentru a ne aduce pace și vindecare cât timp mai suntem încă pe pământ. Ronnie, te-am iubit pentru că Dumnezeu te iubește. Ronnie, te-am iubit pentru că Dumnezeu te-a iubit - nu fiindcă ai fost mare, ci pentru că Dumnezeu este mare.

Către libieni,

Întotdeauna am sperat ca Dumnezeu să ne dea o inimă bună pentru a vă iubi, dar nu m-am așteptat niciodată ca voi să ne iubiți atât de mult. Am venit pentru a vă binecuvânta, dar Domnul ne-a binecuvântat mult mai mult. Mulțumesc! Mulțumesc pentru sprijinul și pentru iubirea voastră față de Ronnie, față de fiul nostru Oseias și față de mine. După moartea lui Ronnie iubirea mea pentru voi a crescut într-un mod pe care nu mi l-aș fi imaginat niciodată. Astăzi, mai mult ca oricând mă simt aproape de voi.

Am auzit persoane care vorbesc cu ură, cu furie și cu vinovăție despre moartea lui Ronnie, dar acest lucru nu este ceea ce i-ar fi plăcut soțului meu. Și-ar fi dorit ca moartea sa să fie o oportunitate care să ne arate reciproc iubire și iertare, deoarece acestea Domnul ni le-a arătat”.

 

Traducere: Liviu UrsuSursa:aletheia.it