Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Parohia Greco-Catolică Română de la Paris, la Televiziunea Franceză

 
Parohia Greco-Catolică Română de la Paris, la Televiziunea Franceză
  • 25 Noi 2020
  • 2605

Duminică, 29 noiembrie 2020, canalul național de televiziune France 2 va difuza un reportaj despre pregătirea pentru Nașterea Domnului în Bisericile Orientale.

Un reportaj inedit, în care sunt invitați atât preoți cât și bucătari, a fost filmat în Parohia Greco-Catolică Română de la Paris. Părintele Mihai Marina împreună cu doi tineri ai parohiei, Marian și Mariana, au vorbit despre pregătirea spirituală dar și culinară din perioada Postului. 

Redacția emisiunii face o scurtă prezentare a reportajului: ”Luna decembrie este luna pregătirii pentru Sărbătoarea Nașterii Domnului. În multe biserici credincioșii sunt invitați să postească: „este postul Crăciunului”. De ce? Credincioșii Bisericilor Orientale ne vor oferi rețetele lor de post pentru a merge cu bucurie spre nașterea Domnului. Vor participa Claude Mutafian (Istoric), Pascal Maguesyan (Mesopotamia), Părintele Mihai Marina (Biserica Greco-Catolică Română) și bucătari orientali. Reportajul difuzat duminică, 29 noiembrie 2020 - 9:30 a.m. – la France 2 – este prezentat de Thomas Wallut, în regia lui Guillaume Juherian.

Nu este pentru prima dată când Televiziunea Franceză realizează documentare despre Biserica Greco-Catolică din România. Aceeași echipă a realizat în ultimii ani mai multe reportaje sau documentare care au prezentat aspecte din istoria și viața Bisericii Române Unite: 

Reportajul difuzat duminică este o dovadă în plus a intersului față de Biserica Greco-Catolică din România.

 

ACC