Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Sfințirea locului și a pietrei de temelie pentru noua biserică greco-catolică din Pănade

 
FOTO: Sfințirea locului și a pietrei de temelie pentru noua biserică greco-catolică din Pănade
  • 29 Iun 2021
  • 1581

Marți, 29 iunie 2021, de sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, în localitatea Pănade, Protopopiatul Blaj, județul Alba, a fost sfințit locul și piatra de temelie a noii biserici Greco-Catolice, care va avea hramul principal „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, iar ca hram secundar „Fericiții Episcopi Martiri”.

Ceremonia sfințirii pietrei de temelie a fost urmată de Sfânta Liturghie Arhierească, celebrată în aer liber, pe suprafața fundației viitorului lăcaș de cult.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureșan, celebrarea a fost prezidată de către Preasfințitul Părinte Cristian Crișan, Episcopul auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș. La masa sfântului altar au concelebrat Părintele protopop Ioan Fărcaș și Părintele paroh Marius Neagoie, împreună cu un sobor de preoți sosiți din parohiile și protopopiatele învecinate.

La acest frumos eveniment au participat credincioșii din parohie și din alte parohii, precum și reprezentanți ai autorităților județene și locale, care au sprijinit această comunitate.

La finalul celebrărilor, Părintele paroh a mulțumit tuturor pentru prezență și comuniune în rugăciune, invocând ajutorul Bunului Dumnezeu pentru a binecuvânta lucrarea începută și a sprijini la finalizarea ei spre mai marea Lui mărire și laudă.

 

Pr. Marius Neagoie

 Sursa:bisericaromanaunita.ro