Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

”Ascultați!” - tema aleasă de papa Francisc pentru Ziua comunicațiilor sociale 2022

 
”Ascultați!” - tema aleasă de papa Francisc pentru Ziua comunicațiilor sociale 2022
  • 29 Sep 2021
  • 1795

Îndemnul ”Ascultați!” constituie tema aleasă de papa Francisc pentru cea de-a 56-a Zi mondială a comunicațiilor sociale, care se va marca în 2022. Tema a aleasă a fost comunicată de Sala de presă a Sfântului Scaun miercuri, sărbătoarea Sfântului Arhanghel Gabriel, patronul ceresc al telecomunicațiilor.

”După Mesajul din 2021, care a avut la bază verbele a merge și a vedea”, se citește într-un comunicat al Departamentului pentru comunicare, ”papa Francisc, în noul Mesaj pentru Ziua mondială a comunicațiilor din 2022, cere operatorilor din comunicare să învețe din nou a asculta. Pandemia i-a afectat și i-a rănit pe toți, drept care toți au nevoie să fie ascultați și întăriți. Dar ascultarea este fundamentală și pentru o bună comunicare. Căutarea adevărului începe de la ascultarea celuilalt. La fel, și mărturia dată prin mijloacele de comunicare socială. Orice dialog, orice relație începe de la ascultare. De aceea, pentru a putea crește, inclusiv pe plan profesional, ca și comunicatori, e necesar a învăța din nou a asculta mult. Isus însuși ne cere să fim atenți la cum ascultăm (cf. Luca 8,18). Pentru a putea asculta cu adevărat este nevoie de curaj, e nevoie de o inimă liberă și deschisă, fără prejudecăți. În acest timp în care Biserica întreagă este invitată să se dispună la ascultare pentru a învăța să fie o Biserică sinodală”, se mai spune în comunicatul menționat, ” suntem invitați cu toții să redescoperim că ascultarea este esențială pentru o bună comunicare”. 

Potrivit uzanței, tema Zilei comunicațiilor sociale din anul următor este anunțată anual pe 29 septembrie, sărbătoarea Sfântului Arhanghel Gabriel, patronul telecomunicațiilor, iar Mesajul papei pentru această Zi specială este difuzat pe 24 ianuarie al anului succesiv, comemorarea liturgică a Sfântului Francisc de Sales, patronul presei catolice.Sursa:vaticannews.va/ro