Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Pelerinajul Misiunii Greco-Catolice Române din Paris la Lourdes

 
Pelerinajul Misiunii Greco-Catolice Române din Paris la Lourdes
  • 30 Mar 2014
  • 7055
În perioada 28-30 martie 2014, Misiunea Greco-Catolică Română din Paris a organizat un pelerinaj la Sanctuarul Maicii Domnului de la Lourdes, intitulat: ”Fericită ești tu care ai crezut”.

Acest pelerinaj al comunității greco-catolice de la Paris a devenit o tradiție, fiind ințiat în urmă cu mai bine de 12 ani de Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, pe atunci păstorul comunității.

Pe lângă popasul de rugăciune la grota de la Massabielle, locul apariției Maicii Domnului, programul pelerinajului a cuprins participarea la diferitele devoțiuni celebrate în Sanctuar,  dar și vizita casei natale a Sfintei Bernadeta. În dimineața zilei de sâmbătă, 29 martie,  s-a celebrat Dumnezeiasca Liturghie la grota apariției, iar duminică, 30 martie, Pr. Cristian Crișan, rectorul Misiunii Greco-Catolice de la Paris a celebrat Sfânta Liturghie împreună cu credincioșii în Bazilica Neprihănitei Zămisliri.

Pelerinajul la Lourdes al credincioșilor de la Paris, poate fi considerat și în acest an un pelerinaj al românilor greco-catolici din Franța, bucurând-se de participarea a peste 300 de persoane, atât din Paris cât și din alte orașe, cum ar fi Nantes, Lille și Marseille. Au participat, totodată, credinicioșii stabiliți în nordul Italiei sau în Marea Britanie.

Scopul acestui pelerinaj a fost unul profund spiritual, ocazie providențială pentru participanții care, apropiindu-se de scaunul Sfintei Mărturisiri, au înțeles în felul acesta să se pregătească sufletește pentru marea Sărbătoare a Învierii Domnului.

ACC