Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Video: Intenția de rugăciune a Papei Francisc pentru luna ianuarie 2022

 
Video: Intenția de rugăciune a Papei Francisc pentru luna ianuarie 2022
  • 08 Ian 2022
  • 198

„Cum se poate ca, în prezent, multe minorități religioase să fie discriminate sau persecutate? Cum putem permite, în această societate atât de civilizată, să existe persoane persecutate doar pentru că își mărturisesc în mod public credința?” Această întrebare se află în centrul intenției de rugăciune a papei Francisc pentru luna ianuarie 2022.

Cum se obișnuiește, intenția de rugăciune a Sfântului Părinte este însoțită de un mesaj video realizat de Rețeaua Mondială de Rugăciune a Papei.
Definind discriminarea și persecuția religioasă din zilele noastre “o nebunie”, nu doar un act “inuman”, pontiful subliniază faptul că “libertatea religioasă nu se limitează la libertatea de cult, adică la posibilitatea de exercitare a cultului în ziua prescrisă de cărțile sfinte ale fiecăruia, ci ne face să-l prețuim pe celălalt în diferența sa și să-l recunoaștem ca pe un adevărat frate”.
„Ca ființe umane” – continuă papa Francisc – „avem atât de multe în comun încât putem trăi împreună, îmbrățișând diferențele cu bucuria de a fi frați. Iar o mică diferență, sau o diferență substanțială precum cea religioasă, nu ar trebui să obscureze marea unitate a fraternității”. 
Să alegem calea fraternității. Pentru că, sau suntem frați sau pierdem totul. Să ne rugăm pentru ca toate persoanele care îndură discriminarea și persecuția religioasă să găsească în societățile în care trăiesc recunoașterea și demnitatea care decurg din faptul că suntem frați și surori” – îndeamnă Sfântul Părinte în mesajul video care însoțește intențiile de rugăciune din luna ianuarie a acestui an.  


Sursa:vaticannews.va/ro