Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Invitație: Conferința „Comuniune și solidaritate”

 
Invitație: Conferința „Comuniune și solidaritate”
  • 10 Mai 2022
  • 272

Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla și Facultatea de Teologie Greco-Catolică vă invită vineri, 20 mai 2022, ora 19, la întâlnirea on line cu tema: Comuniune și Sinodalitate. Această întâlnire face parte din parcursul sinodal, iar invitatul este Preasfinția Sa Paolo Martinelli, Episcop auxiliar de Milano, responsabil cu persoanele consacrate și învățământul religios, recent numit de către Sfântul Părinte Papa Francisc Vicar Apostolic în Arabia Meridională. În deschidere, PS Claudiu va rosti un cuvânt de salut și va oferi binecuvântarea arhierească.

 
Întâlnirea va fi urmată de un moment de dialog pornind de la întrebările fundamentale ale parcursului sinodal:
 
Cum se realizează astăzi „comuniunea” în Biserică?
Ce pași ne invită Spiritul să facem pentru a crește în acest sens?
 
Pentru a participa la întâlnire, vă rugăm să vă înscrieți folosind următorul link:
 
 
Mons. Paolo Martinelli (n. 1958, Milano), Episcop auxiliar de Milano, recent numit de către Sfântul Părinte Papa Francisc Arhiepiscop al Arabiei meridionale. Este Președintele Comisiei Episcopale pentru Cler și Viața Consacrată în cadrul Conferinței Episcopale Italiene (CEI).
 
Și-a obținut licența și doctoratul în cadrul Universității Pontificale Gregoriana, unde a fost apoi și profesor invitat între anii 1992-1993. În anul academic 1993-1994, profesor la Institutul Franciscan de Spiritualitate din cadrul Universității Pontificale Antonianum, iar din 2004 decan al Institutului pentru trei mandate succesive. În 24 mai 2014 este ales Episcop titular de Musti de Numidia și numit auxiliar de Milano, iar hirotonirea episcopală a avut loc în Domul din Milano, în 28 iunie 2014, iar în Dieceză este responsabil cu clerul, persoanele consacrate și învățământul religios.
 


Sursa:eparhiaclujgherla.ro