Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Vizita Cardinalului Sandri la Catedrala în construcție din Cluj-Napoca

 
FOTO: Vizita Cardinalului Sandri la Catedrala în construcție din Cluj-Napoca
  • 02 Iun 2022
  • 1132

Prezent la Cluj-Napoca joi, 2 iunie 2022, pentru Ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa din partea prestigioase Universități Babeș-Bolyai, Eminența Sa Cardinal Leonardo Sandri, Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale, condus de Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla, a vizitat și Catedrala greco-catolică în construcție din Piața Cipariu. 

Vezi: FOTO/VIDEO: Cardinalul Leonardo Sandri, Doctor Honoris Causa al Universității Babeș-Bolyai

Eminența Sa Cardinal Leonardo Sandri a fost însoțit de Excelența Sa Miguel Maury Buendia, Nunțiu Apostolic în România și Republica Moldova, de subsecretarul Congregației pentru Bisericile Orientale, don Flavio Pace.
 
 
În această zi dedicată Fericiților Episcopi Martiri pentru credință, Eminența Sa Leonardo Sandri a privit panorama orașului Cluj-Napoca de pe cupola catedralei, care s-a înălțat mult în ultimul deceniu, a vizitat holul expozițional unde se află istoria în imagini a Eparhiei de Cluj-Gherla, a salutat prezența Domnului într-un popas în capela „Sf. Iosif” și  s-a rugat la mormintele celor doi Ierarhi greco-catolici, care se odihesc în așteptarea învierii, în cripta de la demisolul acestei catedrale: Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu și Înalt Preasfinția Sa George Guțiu, arhiepiscop „ad personam”, mărturisitor al credinței.
 
 
 
 
 
A fost o onoare și o mare bucurie vizita și binecuvântarea Înaltului Prelat Roman, reprezentant al Sfântului Părinte Francisc, la Catedrala română unită dedicată „Martirilor și Mărturisitorilor sec. al XX-lea”, într-o zi a Înălțării Domnului și a Sărbătorii Fericiților martiri ai Bisericii Române Unite.
 
 


Sursa:eparhiaclujgherla.ro

Știri din aceeași categorie