Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Vernisajul expoziției de pictură „DE CE ? Biserica în zeghe”

 
Vernisajul expoziției de pictură „DE CE ? Biserica în zeghe”
  • 22 Iun 2022
  • 1172

Duminică, 19 iunie 2022, a avut loc, în Aula „Papa Francisc” din cadrul Curiei Arhiepiscopiei Majore-Blaj, vernisajul expoziției de pictură a artistului plastic Alexandra Belciug din Târgu Mureș. Evenimentul se înscrie în calendarul activităților dedicate împlinirii a trei ani de la beatificarea Episcopilor martiri greco-catolici și a vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc la Blaj.

Având ca temă principală suferința și martiriul Bisericii Greco-Catolice, expoziția vernisată a surprins prin culoare diferitele manifestări ale martiriului unei Biserici care timp de patruzeci de ani a fost o Biserică în zeghe.

În cadrul vernisajului, au făcut prezentări prof. univ. Dr. Cornel Tatay-Baltă, critic de artă, și autoarea lucrărilor, artistul plastic Alexandra Belciug, în timp ce Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, și Părintele Florin Gheorghiu, Director al Muzeului Arhiepiscopiei Majore, au avut scurte intervenții pe marginea acestui eveniment.

 La încheierea vernisajului, publicul a vizionat și expoziția permanentă a Muzeului Arhiepiscopiei Majore, dedicată vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc la Blaj (2 iunie 2019).

În cadrul evenimentului, solista vocală Maria Moldovan, din Târgu Mureș, a interpretat „Imnul Episcopilor Martiri”, compus de Anamaria Carmen Opreanu cu ocazia beatificării celor Șapte Episcopi Greco-Catolici, din data de 2 iunie 2019, de pe Câmpia Libertății din Blaj.

Organizatorii expoziției „DE CE? Biserica în zeghe”, a artistului plastic Alexandra Belciug, sunt Mitropolia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, Curia Arhiepiscopiei Majore și Asociația Generală a Românilor Uniți, Greco-Catolici (AGRU) Blaj.

 

                                                Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Fărgăraș

 

 Sursa:bisericaromanaunita.ro