Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Preasfințiile Lor Claudiu și Cristian în mijlocul credincioșilor din Parohia „Sfântul Petru” din Brașov

 
Preasfințiile Lor Claudiu și Cristian în mijlocul credincioșilor din Parohia „Sfântul Petru” din Brașov
  • 26 Iun 2022
  • 868

Duminică, 26 iunie 2021, a II-a Duminică după Rusalii, cu binecuvântarea Preafericirii Sale Cardinal Lucian, Preasfinția Sa Claudiu, Episcop al Eparhiei de Cluj-Gherla, împreună cu Preasfinția Sa Cristian, Episcopul Auxiliar al Ahieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș s-au aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia „Sfântul Petru” – Brașov I, păstorită de Pr. Vicar administrativ și Protopop Flavius Florea.

Sfânta Liturghie Arhierească cu prilejul sărbătorii hramului parohiei s-a celebrat în prezența unui număr mare de credincioși. Au concelebrat Pr. Vicar administrativ Flavius Florea, Pr. Vicar judecătoresc Liviu Ursu și preoții din Protopopiatul Brașov. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corala „Catolica”, condusă de maestrul Mihail Gorbonov. La eveniment au luat parte Domnul Marius Dunca - Senator, Domnul Adrian Ioan Veștea – Președintele CJ Brașov, Domnul Lucian Pătrașcu – Subprefect al Județului Brașov și Domnul Daniel Diaconu, Consilier al CJ Brașov.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa Claudiu le-a vorbit celor prezenți despre chemarea pe care Mântuitorul Isus Cristos o adresează nouă tuturor și despre răspunsul pe care ar trebui să îl dăm noi în calitate de creștini la această chemare. De asemenea, Episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla a creionat figura Sfinților Apostoli Petru și Pavel, a căror sărbătoare de apropie, ca fiind modele de urmat pentru toți aceia care vor să îl urmeze pe Isus Cristos.

La finalul Sfintei Liturghii, din încredințarea Preafericirii Sale Cardinal Lucian, Preasfinția Sa Cristian a dat citire decretelor prin care, conform normelor canonice, s-a acordat Părintelui Vicar administrativ Flavius Florea și Părintelui Vicar judecătoresc Liviu Ursu, demnitatea purtării Crucii pectorale, acordându-li-se totodată celor doi Vicari ai Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș câte o Cruce pectorală.

A urmat un moment coral în cinstea Sărbătorii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, la sfârșitul căruia Pr. Flavius Florea a adus mulțumiri în numele comunității Preafericitului Părinte Cardinal Lucian, Episcopilor și tuturor celor prezenți.

 

Flavia Florea

 Sursa:bisericaromanaunita.ro