Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Slovacia: Binecuvântarea unui monument dedicat cărturarului greco-catolic Gheorghe Șincai

 
Slovacia: Binecuvântarea unui monument dedicat cărturarului greco-catolic Gheorghe Șincai
  • 27 Iun 2022
  • 297

Marți, 28 iunie 2021, va avea loc în Slovacia o slujbă de binecuvântare a unui monument dedicat ilustrului cărturar și preot greco-catolic Gheorghe Șincai. Oficiul liturgic se va desfășura în localitatea Svinica, locul unde a fost înmormântat ilustrul cărturar.

La evenimentul la care și-au anunțat prezența oficialități locale și centrale, printre care Ambasadorul României în Slovacia, Primarii localităților Svinica și Râciu, reprezentanți ai Institutelor de Cercetare și Cultură, precum și reprezentanți ai Eparhiei greco-catolice de Kosice din Slovacia și ai parohiei greco-catolice Râciu. Totodată, va fi prezent, din încredințarea Preafericirii Sale Cardinal Lucian, Pr. Liviu Ursu – Vicar judecătoresc al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș.

Fiu al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, istoric, lingvist, filolog și teolog, preot și călugăr, reprezentant de seamă al Școlii Ardelene, Gheorghe Șincai (1754-1816) se numără printre părinții fondatori ai națiunii române moderne.

Biroul Arhieparhial de PresăSursa:bisericaromanaunita.ro