Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Născut fără mâini, la 15 ani devine unul dintre cei mai valoroși pianiști din lume

 
Născut fără mâini, la 15 ani devine unul dintre cei mai valoroși pianiști din lume
  • 28 Apr 2023
  • 658

Nu există limite în calea pasiunii și a talentului. Acest lucru îl știe bine și Alexey Romanov, un tânăr rus de 15 ani, mare iubitor al muzicii. Povestea lui este una cu totul și cu totul specială: s-a născut fără mâini din cauza unei boli genetice rare, dar a reușit să-și urmeze visul, devenind unul dintre cei mai buni pianiști din lume. După mulți ani de sacrifiu, studiu continuu și suferință mai ales fizică, a încântat publicul, rămas fără cuvinte la ascultarea notelor sale pline de emoție.

Alexey a început să se apropie de pian în urmă cu câțiva ani ajutat de prieteni și familie. Un rol important în luarea acestei decizii l-a avut mama sa adoptivă care în permanență l-a ajutat să-și depășească handicapul, insistând ca acesta să-și urmeze visul în ciuda numeroaselor dificultăți. Deși are proteze, acesta preferă să perfecteze fără ajutorul membrelor artificiale pentru a simți mai bine muzica și pentru a fi mult mai confortabil în timpul spectacolelor sale.

Muzica nu este singurul hobby a tânărului Alexey. În ciuda bolii sale, acesta dedică destul de mult timp și picturii ajutat de mijloacele electronice și găsește pe lângă toate acestea timp să-și ajute atât cât poate părinții în agricultură. 

Greutățile nu s-au limitat doar la acest handicap pentru Alexey, în urmă cu puțin timp a suferit și un grav accident, rămânând și fără un picior.

Chiar dacă tânărul duce o luptă continuă cu greuțățile sale, nu a renunțat nicio clipă la dorința de a reuși.

 

Traducere: ORASursa:ilmessaggero.it