Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Hirotonire de preot în Catedrala Blajului

 
Hirotonire de preot în Catedrala Blajului
  • 05 Iun 2023
  • 718

Duminică, 4 iunie 2023 (Duminica Coborârii Sfântului Spirit – Rusaliile), în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj a răsunat din nou „Vrednic este!”. Cu binecuvântarea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, și prin punerea mâinilor Preasfinției Sale Cristian Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, diaconul Gheorghe Răulea a fost hirotonit preot, devenind un nou lucrător în Via Domnului.

Preasfinția Sa Cristian a subliniat importanța acestui moment celebrat chiar de Sărbătoarea Rusaliilor și la câteva zile după Sărbătoarea Fericiților Episcopi Martiri Greco-Catolici:

„Cred că nu este mai potrivit pentru a înnoi Spiritul Rusaliilor în rugăciune, și Biserica întreagă, pentru a cere ca noul preot să fie curajos, încrezător, far de lumină și speranță în mijlocul credincioșilor, acolo unde va fi trimis de Sfânta Biserică. Părinte Gheorghe Răulea, te asigurăm de rugăciunea Preafericitului Părinte Cardinal Lucian, de rugăciunea noastră, a tuturor! Ne aflăm la doar două zile de la Sărbătoarea celor Șapte Fericiți Episcopi Martiri Greco-Catolici Români și îi rugăm cu toții să vă dăruiască multă bucurie și pace, mult har și rod în Cuvântul pe care îl veți împărtăși în Sfintele Taine, atunci când le veți celebra, precum și în mărturia de credință pe care sunteți chemați să o dați în mijlocul poporului lui Dumnezeu!”

Vizibil emoționat, găsindu-și cu greu cuvintele, Părintele Gheorghe Răulea a mulțumit Preafericirii Sale Cardinal Lucian Mureșan, Preasfinței Sale Cristian, familiei și tuturor formatorilor, pentru rolul pe care l-au avut în formarea sa spirituală.

Părintele Gheorghe Răulea s-a născut la data de 12 Iunie 1980, în orașul Sibiu, ca fiu al părinților greco-catolici Răulea Gheorghe și Răulea Marioara. Este absolvent al Liceului Greco-Catolic „Sfântul Vasile cel Mare” Blaj, promoția 1999, iar în timpul cursurilor liceale a fost găzduit și format spiritual în cadrul internatului acestei instituții. După absolvirea liceului, a fost admis și a urmat cursurile Institutului Teologic Arhieparhial „Buna Vestire” din Blaj. În paralel, a urmat cursurile la Facultatea de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca – Departamentul Blaj, obținând diploma de licență în anul 2004. Începând din anul 2005, a urmat cursurile de Master la aceeași facultate, cu specializarea teologie pastorală în comunitățile ecleziale.

La data de 25 Martie 2002, de Sărbătoarea Bunei Vestiri, a fost hirotesit în treapta  lectoratului, iar ulterior în treapta ipodiaconatului, prin impunerea mâinilor Înalt Preasfinției Sale Lucian Mureșan – Arhiepiscop și Mitropolit de Alba Iulia și Făgăraș.

În data de 8 ianuarie 2023, cu binecuvântarea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, Părintele Gheorghe Răulea a fost hirotonit diacon, prin punerea mâinilor Preasfinției Sale Cristian Crișan, Episcop auxiliar de Alba Iulia și Făgăraș.

Este căsătorit din anul 2006 cu Eliana și are un băiat în vârstă de 13 ani, Darius-George.

 

 

Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș

 Sursa:bisericaromanaunita.ro