Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Rugăciunea soţilor care cer darul gingăşiei

 
Rugăciunea soţilor care cer darul gingăşiei
  • 09 Aug 2023
  • 561

La începutul vieţii noastre de familie se află gingăşia, gingăşia noastră ca bărbat şi femeie, dar la originea acestui început al nostru se află gingăşia ta, o Doamne, gingăşia ta iubitoare de Tată, de Fiu, de Spirit.

Gingăşia ta a creat lumea, o susţine şi o sfinţeşte, susţine fiecare zi a noastră, fiecare gest al nostru. Gingăşia ta, o Doamne, reînnoieşte în fiecare zi iubirea noastră, o face nobilă, generoasă, curată şi plină de entuziasm, asemenea unei primăveri care face ca totul să fie verde.

De aceea, te rugăm, Doamne, ca gingăşia ta infinită să transforme gingăşia noastră limitată, lumina ta să lumineze fiecare alegere pe care o facem în viaţă, bunăvoinţa ta să inspire fiecare din trăirile noastre, armonia ta să caracterizeze fiecare întâlnire a noastră, pentru ca viaţa noastră de familie să fie mereu originală, fidelă şi creativă.

În faţa defectelor noastre ajută-ne să nu fim nemiloşi unul faţă de celălalt, din contra, să ne acceptăm şi să ne iertăm cu bunăvoinţă, fără a pune vreo limită în respectul şi iubirea noastră.

Fă ca gingăşia ta să modeleze gingăşia noastră, pentru ca să ştim să ne corectăm reciproc şi să ne ajutăm să ne mântuim, cu aceeaşi gingăşie cu care tu ne-ai iubit şi ne iubeşti în fiecare zi. Prin Cristos Domnul nostru. Amin.

(Din cartea Viaggio nella tenerezza nuziale, de Carlo Rocchetta, EDB, p. 272-273)

Traducere de pr. Felician TibaSursa:ercis.ro

Știri din aceeași categorie