Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Tema Zilei Mondiale a Comunicaţiilor Sociale 2024

 
Tema Zilei Mondiale a Comunicaţiilor Sociale 2024
  • 01 Oct 2023
  • 592

Inteligenţa artificială şi înţelepciunea inimii

"Inteligenţa artificială şi înţelepciunea inimii: pentru o comunicare pe deplin umană" este tema aleasă de Papa Francisc pentru a 58-a Zi Mondială a Comunicaţiilor Sociale care se va celebra în 2024. A anunţat aceasta Sala de Presă a Sfântului Scaun.

"Evoluţia sistemelor de inteligenţă artificială - se explică în comunicat - face tot mai natural să se comunice prin şi cu maşini, în aşa fel încât a devenit tot mai dificil să se distingă calculul de gândire, limbajul produs de o maşină de cel generat de fiinţele umane." Şi, "ca toate revoluţiile, şi aceasta bazată pe inteligenţa artificială pune noi provocări pentru ca maşinile să nu contribuie la răspândirea unui sistem de dezinformare pe scară largă şi să nu mărească şi singurătatea celui care deja este singur, privându-ne de acea căldură pe care numai comunicarea între persoane o poate da".

În această perspectivă, continuă nota, "este important de a conduce inteligenţa artificială şi algoritmele, ca să existe în fiecare o conştiinţă responsabilă în folosirea şi în dezvoltarea acestor forme diferite de comunicare care se adaugă la cele ale social media şi internet. Este necesar să fie orientată comunicarea la o viaţă deplină a persoanei umane".

(După L'Osservatore Romano, 29 septembrie 2023)

Traducere de pr. Mihai PătraşcuSursa:ercis.ro