Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Sărbătoare în Parohia Greco-Catolică Română din Paris

 
FOTO: Sărbătoare în Parohia Greco-Catolică Română din Paris
  • 13 Dec 2023
  • 1236

Glasuri de copii și adulți care au vestit Nașterea Domnului prin colind au răsunat în Parohia greco-catolică română din Paris. Cu vocile lor calde și pline de bucurie, copiii, seminariștii Seminarului Greco-Catolic de la Oradea și un cor bărbătesc din parohie au transmis bucuria sărbătorilor și misterul care îl poartă în sine: ”Astăzi s-a născut Cristos, Mesia chip luminos”.  

Duminică 10 decembrie 2023, atmosfera a fost cu totul de sărbătoare în parohia românească din capitala Franței, prin participarea numeroasă la Sfânta Liturghie care a fost punctul central al sărbătorii. Sfânta Liturghie a fost celebrată de părintele rector al Seminarului din Oradea, Anton Cioba, împreună cu părintele paroh Mihai Marina, având alături un sobor de preoțiCorala de la Oradea, condusă de maestrul Radu Mureșan, a dat răspunsurile la Sfânta Liturghie.

 

După încheierea Sfintei Liturghii, cei 14 copii care se pregătesc pentru Prima Împărtășanie Solemnă au pregătit un frumos program de Crăciun, care a început cu o procesiune până în fața Sfântului Altar unde s-a desfășurat sceneta Nașterii Domnului. Copiii au fost conștiincios pregătiți de către Adina și FlaviuTurbui.

 

CITEȘTE ȘI: Comunitatea din Loireauxence în sărbătoare

 

După sceneta copiilor, corala Seminarului venită din țară și un grup de bărbați acompaniați de instrumente muzicale i-au încântat pe cei prezenți cu frumoasele colinde tradiționale.  Bineînțeles, de la acest moment de sărbătoarea nu putea să lipsească Moș Crăciun, care a ascultat cu atenție cele prezentate și a împărțit daruri tuturor copiilor prezenți.

În acest răstimp binecuvântat de pregătire pentru întâmpinarea Pruncului Isus, răsună în inimile noastre urarea pe care copiii le-au făcut-o celor prezenți la sfârșitul programului lor:

 

Astăzi noi v-am colindat,

Sfaturi bune v-am lăsat,

Mulţumim c-ați ascultat.

Iar de-o fi să daţi de greu,

Amintiţi-vă mereu,

Că există Dumnezeu.

 

ACC