Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

„Excesul de rugăciune dăunează sănătății?” Conferință organizată de Protopopiatul Greco-Catolic Târgu Mureș

 
„Excesul de rugăciune dăunează sănătății?” Conferință organizată de Protopopiatul Greco-Catolic Târgu Mureș
  • 19 Mar 2024
  • 344

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureșan și în prezența Preasfinției Sale Cristian Crișan, Episcop Auxiliar de Alba Iulia și Făgăraș, sâmbătă, 16 martie 2024, a avut loc la Târgu Mureș conferința cu titlul „Excesul de rugăciune dăunează sănătății?”, dedicată medicilor, personalului medical și tuturor celor interesați. În acest an, conferința a fost susținută de Părintele Prof. Dr. Cristian Barta, Decanul Facultății de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.

O tradiție începută acum doi ani în Parohia Greco-Catolică „Adormirea Maicii Domnului” din Târgu Mureș, la îndemnul și cu binecuvântarea ierarhilor noștri, a continuat și în acest an prin intermediul acestei conferințe susținute de Părintele Prof. Dr. Cristian Barta, Decanul Facultății de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.

Evenimentul s-a bucurat de participarea unui auditoriu numeros. Orașul Târgu Mureș este recunoscut în întreaga țară atât pentru medicii renumiți care își desfățoară activitatea aici, cât și pentru Universitatea de Medicină și Farmacie, cu o tradiție de peste 80 de ani. An de an, aici sunt pregătiți oameni valoroși care ajung să profeseze nu doar în România, ci în întreaga lume.

Astfel, medici de renume, medici dedicați profesiei pe care au ales-o, profesori universitari, asistenți medicali, farmaciști, preoți și persoane din diferite alte domenii, interesate de subiectul acestei conferințe, au onorat cu prezența acest eveniment și au avut oportunitatea de a se îmbogăți sufletește ascultând tema foarte bine documentată expusă de părintele profesor Cristian Barta.

Părintele profesor a subliniat că Spiritualitatea creștină, înțeleasă ca trăire autentică a comuniunii cu Dumnezeu Tatăl, Fiul și Spiritul Sfânt, include rugăciunea ca un element esențial, fără de care nu ar putea exista. Așa cum viața biologică a persoanei este susținută de respirație și de oxigen, tot așa viața sa spirituală este alimentată de rugăciune și de harul lui Dumnezeu.

Conferința a dat posibilitatea împărtășirii unor idei, sentimente, experiențe de viață, trăiri exprimate de către participanți. Mulți dintre ei au luat cuvântul făcând referire la nevoia atât de mare de comunicare între știință și religie, credință. Într-o lume tot mai agitată, mai stresantă, mai tulburată, oamenii au nevoie de iubire, de înțelegere, de comunicare, de comuniune. Rugăciunea sinceră, simplă, curată poate fi văzută ca liant între semeni, între medic și pacient, între medic și preot, între oameni deopotrivă. Rugăciunea ca mod de a trăi și a-ți îndeplini chemarea nu este niciodată în exces.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru că am avut posibilitatea acestei întâlniri, mulțumim Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureșan și Preasfinției Sale Cristian pentru susținere, Părintelui Profesor Cristian Barta, Domnului Rector al UMFST, Leonard Azamfirei, pentru facilitarea organizării acestui eveniment la Universitatea de Medicină, precum și tuturor celor care au participat la această întâlnire plină de bogățire sufletească, bucurie și speranță.

A consemnat Pr. Ioan Fărcaș, Protopop de Târgu Mureș și Râciu



Sursa:aegc.ro

Știri din aceeași categorie