Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Instalarea noului protopop de Brașov

 
FOTO: Instalarea noului protopop de Brașov
  • 27 Iul 2014
  • 4574
Din încredinţarea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureşan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unite cu Roma, duminică 27 iulie 2014, comunitatea greco-catolică din Braşov s-a bucurat de al avea în mijlocul ei pe Preasfinţia Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore,  însoţit de  părinţii vicari mitropolitani Ioan Fărcaş şi Paul Turcu pentru prezentarea şi instalarea noului paroh al parohiei Braşov I „Sfântul Petru” si protopop de Braşov, în persoana părintelui Flavius Florea.

La Sfânta Liturghie celebrată cu această ocazie, alături de Preasfinţia Sa Claudiu au mai concelebrat Pr. Protopop de Sebeş şi Canonic Florin Gatea, cât şi Pr. Emil Moldoveanu, Pr. Gelu Taus, Pr. Marius Voina, care deservesc comunitatea de credincioşi greco-catolici din municipiul Braşov.

Cuvântul de învăţătură a Preasfinţei Sale Claudiu, pe textul evangheliei din această duminică(a Vindecării celor doi Orbi), a fost  aducător de speranţă, de încredere şi grijă pentru  credincioşi, o poveste de dragoste cu Dumnezeu.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele vicar Ioan Fărcaş a dat citire Decretelor de numire emise de Preafericirea Sa Lucian, iar Preasfinţia Sa Claudiu , după rugăciunea de binecuvântare a noului protopop de Braşov i-a înmânat acestuia din partea Preafericirii Sale, crucea pectorală şi brâul roşu.

În încheiere, noul părinte protopop a mulţumit Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureşan pentru  încrederea şi sprijinul acordat, Preasfinţiei Sale Claudiu cât si celor doi părinţi vicari pentru gândurile bune si frumoase adresate comunităţii greco-catolice din Braşov.
                                     
Secretariatul protopopial