Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Concertul de Crăciun al Corurilor Orientale din Roma

 
Concertul de Crăciun al Corurilor Orientale din Roma
  • 13 Dec 2014
  • 2518
Bazilica Santa Maria în Cosmedin din Roma, împreună cu Centrul Cultural omonim, a găzduit şi în acest an Concertul de Crăciun al Corurilor Orientale din Roma. Ajunsă la a V-a ediţie, iniţiativa a dorit să fie oportunitate de cunoaște, dialog şi îmbogăţire a diferitelor tradiţii de Crăciun din Bisericile orientale.

Potrivit unui comunicat de presă al Centrului Cultural, prin concertul de vineri, 12 decembrie, s-a dorit consolidarea prieteniei și a înțelegerii reciproce între Biserici, cât şi prezentarea Orientului creştin, Occidentului latin. De asemenea, acest concert a fost expresie  a solidarităţii faţă de creștinii atât de mult încercaţi din Orient:

„Aceasta este ocazia de a evidenţia puternica legătură către toate minoritățile etnice care sunt victime ale persecuţiilor religioase, în special a creștinilor. De aceea, în acest an, ajungând deja la o legătură solidă între Bisericile orientale prezente și reprezentate în Roma, am dorit să arătăm poziția noastră comună de apărare a creștinilor din Orient, precum şi a tuturor celorlalte minorități, cât şi respingerea noastră pentru toate formelor de fundamentalism violent, discriminare și persecuție din cauza credinței pe care fiecare popor are dreptul să o profeseze în mod liber. Crăciunul ne apropie şi ne îndeamnă să cântăm fiecare în propriul nostru grai și pe ritmuri tradiţionale către acelaşi Dumnezeu, Atotputernic și nu arogant, dătător de viață și de pace!

Printre protagoniştii concertului din acest an s-a aflat şi Corul Seminarului Colegiului Pio-Romeno din Roma, dirijat de studentul Laurenţiu Costin.

Printre celelalte coruri prezente s-au numărat seminariștii Colegiului armean, ucrainean, rus, etiopian, Corul Colegiului Russicum, al Colegiului maronit, siriaco-malabarez, cât şi corul Bazilicii Santa Maria in Cosmedin pentru melkiţi.


Sursa:ro.radiovaticana.va