Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cumpără sclave sexuale creștine și le readuce în sânul familiei

 
Cumpără sclave sexuale creștine și le readuce în sânul familiei
  • 18 Mar 2015
  • 6111

Aceasta este una din relatările cu mare impact și de neuitat.

Un bărbat irakian, a cărui identitate nu poate să fie făcută publică din motive de securitate, este numit erou de mass media creștină întrucât face un gest curajos și extem de periculos. Punîndu-și în pericol propria viață, merge în teritoriile din Irak controlate de grupul terorist al Statului Islamic (SI) și cumpără tinere creștine, musulmane și yazidi care sunt vândute ca sclave sexuale.

După ce le răscumpără, le ajută să-și regăsească familiile de origine. La sfârșitul anului trecut a fost difuzat un video în care se poate vedea momentul în care aduce acasă o tânără yazidi. Familia nu mai știa nimic de ea din clipa în care a fost sechestrată de membrii SI.

Nu se cunosc detalii despre numărul fetelor pe care le-a salvat, dar gestul său nobil nu are nevoie de atenție din partea mijloacelor de comunicare în masă.

Recent, cotidianul englezesc Daily Mail a arătat cum soldații SI recurg la acest tip de comerț. Prevăzut de Coran la Sura 4,24, practica este explicată în timp de război, precum cel în care cred că se află soldații din SI.  În cea mai mare parte prizonierele sunt fete creștine și yazidi, o minoritate religioasă din Kurdistan.

O ediție a revistei on-line Dabiq, publicată în engleză de SI, justifică folosirea femeilor ”necredincioase” ca sclave sexuale. Articolul afirmă că SI a restabilit sclavia în califatul său. Prețul fetelor variază. Cu cât sunt mai tinere cu atât prețul e mai mare.


Traducere: AMR

 Sursa:www.iltimone.org