Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Conferința Episcopilor Catolici din Romania - Știre Video

 
Conferința Episcopilor Catolici din Romania - Știre Video
  • 13 Mai 2013
  • 4322
Sesiunea de primăvară a Conferinței Episcopilor Catolici din România, continuă la Baia Mare.  Lucrările găzduite de Eparhia greco-catolică de Maramureş se vor încheia marţi, 14 mai a.c.

În cadrul lucrărilor sesiunii de primăvară a CER episcopii catolici s-au exprimat în mod ferm pentru promovarea şi apărarea valorilor creştine în societatea românească. Alte teme abordate au fost: implicarea mai activă a Bisericii Catolice în ocrotirea creaţiei; participarea tinerilor din România la Întâlnirea Mondială a Tineretului de la Rio de Janeiro (22-29 iulie 2013); implicarea asociaţiilor de medici catolici în apărarea vieţii; alte teme cu caracter pastoral, social, ecumenic şi administrativ.

Conferinţa Episcopilor din România şi Nunţiatura Apostolică din România (Ambasada Vaticanului) urmăresc cu atenţie evoluţia procesului referitor la catedrala greco-catolică din Baia Mare şi cer cu insistenţă Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să rezolve cazul în spiritul libertăţii religioase şi al egalităţii cultelor şi enoriaşilor indiferent de credinţa şi numărul lor.

Episcopii au stabilit câteva iniţiative comune legate de Anul Credinţei, lansat la 11 octombrie 2012 şi care se va încheia la 24 noiembrie 2013: beatificarea Monseniorului Vladimir Ghika (31 august 2013, Bucureşti); participarea, în mod simultan, în comuniune cu papa Francisc şi Biserica Catolică Universală, la Ora de adoraţie din 2 iunie a.c.; participarea, în comun, a episcopilor la exerciţii spirituale, la Luncani (Bacău), în deschiderea sesiunii de toamnă a CER, 9-13 septembrie 2013.

Conform statutului CER, episcopii membri au ales un nou preşedinte în persoana arhiepiscopului mitropolit de Bucureşti, ÎPS Ioan Robu, pentru un mandat de trei ani.
(Informează Pr. Eduard Mihai Coşa, secretar general CER)

Un material video despre acest eveniment și despre pelerinajul de la Sighet se poate viziona accesând: emaramures.ro