Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Textele Octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor 2016

 
Textele Octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor 2016
  • 10 Iul 2015
  • 3363

În fiecare an, între 18 și 25 ianuarie, se desfășoară Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor, o inițiativă care-și are originea într-o propunere ce datează din 1908, a slujitorului episcopalian Paul Wattson (1863-1940). Cu ocazia octavei de rugăciune, în fiecare an, se realizează o broşură care propune un model de celebrare ecumenică a cuvântului lui Dumnezeu. Recent, a fost publicată broșura pentru 2016, conținând o introducere la celebrarea ecumenică, texte biblice, meditaţii şi rugăciuni pentru fiecare din cele opt zile de rugăciune.

Proiectul textelor pentru 2016 a fost pregătit în Letonia, de un grup interconfesional reunit la invitația arhiepiscopului de Riga, mons. Zbigneves Stankevičs. Ulterior, broșura a fost redactată în forma finală de comisia internațională numită de către Comisia Credință și Constituție din cadrul Consiliului Mondial al Bisericilor și de Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor.

Potrivit datelor oficiale din 2011, în Letonia 34,3% din populație este de religie creștină luterană, 25, 1% sunt creștini catolici, 19,4% sunt creștini ortodocși, iar 1,2% reprezintă populația de alte confesiuni (baptiști, adventiști, penticostali) în vreme ce 20% din populație se definește fie fără un crez religios, fie aparținând altor religii.

În Letonia sunt numeroase și semnificative inițiativele cu caracter ecumenic, fiind fondate pe relații de fraternitate și prietenie, textul pregătit pentru Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor ilustrând această caracteristică.Sursa:ro.radiovaticana.va

Știri din aceeași categorie