Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

A trecut la Domnul cardinalul italian Giacomo Biffi

 
A trecut la Domnul cardinalul italian Giacomo Biffi
  • 11 Iul 2015
  • 1659

În noaptea de vineri spre sâmbătă, a trecut la Casa Tatălui cardinalul Giacomo Biffi, arhiepiscop emerit de Bologna, în vârstă de 87 de ani.

După moartea cardinalului Biffi, Colegiul Cardinalilor numără 221 de cardinali, dintre care 120 electori și 101 fără drept de vot.

Născut la Milano, la 13 iunie 1928, cardinalul Giacomo Biffi a urmat studiile în cadrul Seminariilor Arhidiecezei de Milano, fiind sfințit preot la Milano, în data de 23 decembrie 1950. A predat Teologie dogmatică în Seminarele milaneze și a publicat numeroase și prestigioase opere de teologie, de cateheză, dar și apreciate meditații.

Numit episcop titular de Fidene și auxiliar al Cardinalului Arhiepiscop de Milano, la 7 decembrie 1975, a primit consacrarea episcopală în ziua de 11 ianuarie 1976. Totodată, prelatul italian Giacomo Biffi a fondat și condus Institutul Lombard de Pastorală.

În 1984 a fost numit arhiepiscop de Bologna, arhiepiscopie pe care a păstorit-o timp de aproape 20 de ani, până la 16 decembrie 2003.

În timpul Postului Mare din 1989 a fost chemat să predice Exercițiile Spirituale pentru Curia Romană, la care a luat parte Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea. De asemenea, a predicat în cadrul Exercițiilor Spirituale destinate Curiei Romane și în 2007, în prezența Papei Benedict al XVI-lea.                                                       

Giacomo Biffi a fost creat cardinal de Ioan Paul al II-lea în Consistoriul din 25 mai 1985.Sursa:ro.radiovaticana.va

Știri din aceeași categorie