Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Pelerinajul de primăvară la Capela Fecioarei Săracilor de la Cărbunari – Blaj

 
Pelerinajul de primăvară la Capela Fecioarei Săracilor de la Cărbunari – Blaj
  • 03 Iun 2013
  • 5752
Aproape cinci sute de credincioşi au aprticipat duminică, 2 iunie, la Pelerinajul de primăvară de la Capela Fecioarei Săracilor de la Cărbunari – Blaj.

Tradiţia pelerinajului – începută în urmă cu aproape optzeci de ani, dar întreruptă în anii comunismului – a fost reluată şi coordonată după 1989 de comunitatea călugărilor Augustinieni Asumpţionişti. În acest an, cel care s-a ocupat de organizarea pelerinajului a fost părintele Jean Baptist Rodin, pustnic la Capela din pădurea Cărbunari.

Pelerinajul a început cu o procesiune care a pornit din faţa Catedralei Arhiepiscopale Majore şi s-a încheiat la Capela Fecioarei Săracilor. Printre pelerini, în afara blăjenilor, s-au aflat credincioşi greco catolici – dar şi ortodocşi – din Bucureşti, Alba Iulia, Sibiu şi din mai multe sate din apropierea Blajului.

Liturghia solemnă a fost oficiată de Preasfinţia Sa Claudiu, Episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore şi Preasfinţia Sa John Michael Botean, Episcop de Canton, care au avut alături preoţi din Blaj şi din alte parahohii învecinate.
În cuvântul de învăţătură pe care Preasfinţia Sa Claudiu l-a adresat pelerinilor prezenţi, s-a subliniat necesitatea ca fiecare dintre noi să ne abandonăm şi să ne încredinţăm protecţiei şi rugăciunilor Mamei Cereşti Maria, convinşi fiind că Dânsa va mijloci pentru noi la Fiul Său. Întotdeauna când vă este greu, când sunteţi în încercări şi ispite, a mai spus Preasfinţia Sa Claudiu, nu ezitaţi o clipă să cereţi cu încredere ajutorul Preacuratei Fecioare Maria, care nu va întârzia să vă vină în ajutor.

Invitat de Preasfinţitul Claudiu să se adreseze celor prezenţi, Preasfinţitul John Michael Botean, a transmis salutul credincioşilor greco catolici din Statele Unite şi Canada. Sunt pentru prima dată la acest sanctuar, a mai spus Episcopul greco catolic de Canton, şi vă mărturisesc că pentru mine, participarea la acest pelerinaj a fost un moment cu totul special.

După Sfânta Liturghie, Preasfinţitul Claudiu a binecuvântat pe fiecare pelerin în parte, iar un grup de copii, instruiţi de Sr. Benigna (CMD) au interpretat cântece dedicate Sfintei Feciare Maria.

După masa de prânz, cei prezenţi au participat la rugăciunea Paraclisului Maicii Domnului.

Ioan Moldovan