Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Inima Preasfântă a lui Isus, izvorul mântuirii

 
Inima Preasfântă a lui Isus, izvorul mântuirii
  • 09 Iun 2013
  • 3715
Inima lui Isus nu este un simbol imaginar oarecare, pentru că iubirea lui Cristos este viaţa care învie din morţi: a spus Papa Francisc la rugăciunea «Angelus», duminică, în Piaţa Sf. Petru, cu participarea a peste 80 de mii de pelerini din lumea întreagă.

Papa a vorbit despre devoţiunea la Inima Preasfântă a lui Isus, a amintit că duminică la Cracovia au fost beatificate două călugăriţe poloneze şi a încurajat locuitorii din regiunea italiană Emilia-Romagna în efortul de reconstrucţie după seria de cutremure de anul trecut. 

Inima Preasfântă a lui Isus este „cea mai înaltă expresie umană a iubirii dumnezeieşti”, a spus Sfântul Părinte în cuvântul său, amintind că toată luna iunie este dedicată prin tradiţie acestei devoţiuni, celebrată solemn la nivel universal vinerea trecută. Pietatea populară, a continuat Papa, a pus în valoare multe simboluri iar Inima lui Isus este simbolul prin excelenţă al milostivirii lui Dumnezeu. „Dar nu este vorba de un simbol imaginar, este un simbol real care reprezintă centrul, izvorul din care provine mântuirea întregii omeniri”. 

Mai multe pagini din sfintele Evanghelii subliniază faptul că „din inima lui Isus izvorăsc pentru toţi oamenii iertarea şi viaţa”. „Dar milostivirea lui Isus nu este un sentiment, dimpotrivă, este o forţă care dă viaţă, care învie omul”. 

Papa s-a oprit apoi la pagina din Evanghelia după Sf. Luca (7,11-17), proclamată în această duminică în ritul roman, în care Isus îl învie pe fiul unic al unei văduve din Naim. Isus, a observat Papa, ajunge în acest sat din Galileea împreună cu discipolii săi în momentul în care se desfăşurau funeraliile. Lui Isus „i s-a făcut milă de ea” (v. 13) şi l-a readus la viaţă pe fiul văduvei. „Această «compasiune» este iubirea lui Dumnezeu faţă de om, este milostivirea, atitudinea lui Dumnezeu în contact cu condiţia mizerabilă a omului, cu sărăcia noastră, cu suferinţa noastră, cu angoasa noastră”. 

Termenul biblic „compasiune”, a reluat Papa, ne aduce aminte de atitudinea maternă. O mamă are o reacţie unică când îşi vede copiii în suferinţă. Sfânta Scriptură recurge la această realitate maternă când vorbeşte de iubirea lui Dumnezeu. „Şi care este rodul acestei iubiri? Este viaţa!”. „Milostivirea lui Dumnezeu dă viaţă omului”. „Domnul ne priveşte întotdeauna cu milostivire, ne aşteaptă cu milostivire. Să nu ne fie teamă să ne apropiem de El! Are o inimă milostivă! Dacă îi arătăm rănile noastre interioare, păcatele noastre, El ne iartă întotdeauna. Este pură milostivire!”.

După recitarea antifonului marian „Angelus Domini”, Papa a adus un omagiu celor două călugăriţe poloneze, Sofia şi Margareta Lucia, beatificate duminică la Cracovia. 

La saluturile finale, Sfântul Părinte a menţionat mişcarea Iubirea Familială din Roma şi a încurajat credincioşii din provincia italiană Modena în opera de reconstrucţie, după seria de cutremure din luna mai 2012. De asemenea, Papa a mulţumit pentru prezenţă pelerinilor care au venit de la Bombay, în India, şi celor din oraşul italian Ortona, unde se venerează relicvele Sfântului Apostol Toma, în pelerinaj la Roma, în Anul Credinţei, mergând pe calea intitulată „De la Toma la Petru”. 

Primiţi şi Binecuvântarea Apostolică invocată de Sfântul Părinte Papa Francisc la încheierea rugăciunii „Angelus”, duminică, în Piaţa San Pietro, binecuvântare ce ajunge prin mass-media la toţi cei care o primesc în spirit de credinţă. 



Sursa:ro.radiovaticana.va